BlaBlaCar опублікував рекламу з картою України без Криму

BlaBlaCar опублікував рекламу з картою України без Криму

Онлайн-сервіс для пошуку автомобільних попутників BlaBlaCar запустив рекламне оголошення з картою України без окупованого півострова Крим. Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці Олександр Остапа. 

За його словами, оголошення він побачив у Google. 

Олександр Остапа поцікавився в онлайн-сервісу BlaBlaCar, кому належить півострів і здивувався, що українці ще не підіймати в соціальних мережах питання зі скандальною рекламою.

А це ок таку рекламу в гуглі отримувати? BlaBlaCar, а чий Крим? Цікаво, що ще ніхто про це не говорив, — додав користувач.

Допис прокоментувала Юлія Крупенко, керівниця відділу комунікацій країни BlaBlaCar в Україні. Вона подякувала автору за те, що звернув увагу на проблему й позначив сторінку компанії. Водночас підкреслила, що карта без окупованого Криму – це помилка. Наразі у BlaBlaCar з'ясовують, як таке могло статися.

Це помилка, ми оперативно виясняємо, звідки взагалі ця реклама могла з‘явитись. Звісно, український офіс BlaBlaCar ніколи б не зробив таку рекламу, це суперечить позиції нашої компанії, — пояснює представник компанії. 

Нагадаємо, що схожий інцидент трапився з Apple Music. Наприкінці 2019 користувачі продукції Apple у програмі "Карти" побачили Крим не частиною України. Нещодавно додаток виправив свої карти з Кримом, який раніше вони позначили російським.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Український канал "ДОМ" отримав попередження через карту Росії з окупованим Кримом Український канал "ДОМ" отримав попередження через карту Росії з окупованим Кримом
За даними телеканалу, проєкт "Русский дневник" має графічну заставку із картою РФ, але без зображення окупованого півострова. Скандал із картою Росії, на якій тимчасово окупований Крим позначений, як частина РФ, пояснили службовою недбалістю відповідальних за виробничий процес співробітників.
На сайті Олімпійських ігор виправили помилку,  змінивши позначення кордонів України На сайті Олімпійських ігор виправили помилку, змінивши позначення кордонів України
Міністерство закордонних справ України оперативно відреагувало на ситуацію. МЗС доручило посольствам України у Швейцарії та Японії розібратися з цим інцидентом.
В Україну приїхав російський репер Баста, який раніше виступав в окупованому Криму В Україну приїхав російський репер Баста, який раніше виступав в окупованому Криму
У Київ приїхав російський репер Баста, який раніше відвідував територію окупованої автономної республіки й проти якого раніше діяла заборона через виступи та незаконне відвідування Криму.
Loading...
Load next