Кабінет Міністрів затвердив перелік небезпечних порід собак

Кабінет Міністрів затвердив перелік небезпечних порід собак
Відповідна установа була ухвалена під час скликання уряду.

Власники зазначених порід собак зобов'язані під час реєстрації або перереєстрації укласти договір обов'язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.

Зокрема, до переліку потрапили: акбаш, бульмастиф, бульдог, доберман, мастиф, кавказька, французька, грецька, голландська та східноєвропейська вівчарки, ірландський вовкодав та інші, список детальніше можна переглянути у постанові Кабінету Міністрів України.

З 8 листопада в Україні набув чинності закон №2351, який підсилює кримінальну та адміністративну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Злочинцям загрожує від одного до трьох років позбавлення волі. У документі вказано, що дозволяється конфіскація тварин у випадках жорсткого поводження, а також стає не можливим утримування тварин протягом 5 років особою, яка вчинила жорстоке поводження з твариною.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Захоплення Кабміну ветераном АТО з гранатою: чоловіку повідомили про підору (відео) Захоплення Кабміну ветераном АТО з гранатою: чоловіку повідомили про підору (відео)
Володимиру Прохничу, ветерану АТО, який з гранатою прийшов до будівлі Кабінету Міністрів, повідомили про підозру. Чоловіку загрожує до 7 років ув'язнення.
"Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео) "Ми не плануємо впроваджувати повний локдаун у всій країні", - Шмигаль (відео)
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує впроваджувати повний локдаун у всій країні.
Головні новини України за 4 серпня Головні новини України за 4 серпня
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Loading...
Load next