РНБО склала перелік Telegram-каналів, які просувають проросійські наративи(фото)

РНБО склала перелік Telegram-каналів, які просувають проросійські наративи(фото)
Рада національної безпеки та оборони склала перелік українських Telegram-каналів, які просувають російські наративи.

20 жовтня 2021 року на офіційному веб-сайті РНБО було опубліковано «Глосарій назв, термінів та словосполучень, які рекомендовано використовувати у зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією Автономної Республіки Крим, м. Севастополь і окремих районів Донецької та Луганської областей».

Публікація Глосарію супроводжується комплексною скоординованою кампанією зі спроб дискредитації з боку проросійських каналів у Telegram.

Акаунти та телеграм-канали, які систематизовано просувають проросійські наративи щодо Глосарію:

  • Klymenko Time - (53 тисячі підписників) — проєкт належить колишньому міністрові доходів і зборів України – Олександрові Клименку та працює з 2017 року;
  • VESTI -  (20 тисяч підписників) – канал належить медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп». Головою холдингу є колишній прессекретар та цивільна дружина Клименка — Ольга Семченко;
  • Шептун - (57 тисяч підписників) — анонімний канал, який публікує так звані інсайди та активно цитує прокремлівських пропагандистів;
  • First - (447 тисяч підписників) — канал пише про політику в Україні. Аналіз взаємодії з іншими каналами свідчить, що він належить до пулу, підтримуваного РФ. 

У РНБО наголошують, що «особисті інтереси Клименка спрямовані на розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні, критику дій уряду та підтримку сепаратистських рухів».

Ці канали та пов’язані із ними медіа вже неодноразово було помічено у просуванні інтересів проросійських діячів, — наголосила Рада.

А також акаунти персональних блогів:

  •  Юрий Ткачёв,
  • Андрей Манчук,
  • КОРНИЛОВ,
  • Максим Могильницкий,
  • Вадим Рабинович,
  • Moroz.Live.

Детальніше усі дані у документі РНБО "Звіт Центру протидії дезінформації".

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Переваги для щеплених: Україна активно нарощує темпи вакцинації від COVID-19 (відео) Переваги для щеплених: Україна активно нарощує темпи вакцинації від COVID-19 (відео)
Уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв.
Оновлені правила в'їзду в Україну: що зміниться в застосунку "Вдома" Оновлені правила в'їзду в Україну: що зміниться в застосунку "Вдома"
Застосунок "Вдома" змінює свій функціонал : необхідності проходити контроль на основі даних геолокації та розпізнавання обличчя більше не буде.
Новий штам COVID-19 в Україні: у РНБО анонсували посилення карантину Новий штам COVID-19 в Україні: у РНБО анонсували посилення карантину
В Україні через штам коронавірусу "Дельта" посилять карантинні обмеження - вони стосуватимуться зокрема в'їзду з низки країн, де вирує цей штам.
Loading...
Load next