Антиукраїнському пропагандисту Варламову не продовжили заборону на в'їзд в Україну

Антиукраїнському пропагандисту Варламову не продовжили заборону на в'їзд в Україну
Заборона діяла з листопада 2016 по листопад 2021 року у зв’язку з вчиненням діянь, які суперечать забезпеченню національної безпеки України.

Служба безпеки України не продовжувала заборону на в’їзд в Україну відомому російському блогеру Іллі Варламову. Про це повідомляє Українська правда. 

У листопаді 2021 року сплив термін 5-річної заборони на в’їзд Варламову. На запитання УП чи продовжила СБУ цю санкцію з огляду на візити цього громадянина до окупованого Криму, вони відповіли, що рішення про заборону поки не приймалось. 

Фото: СБУ

На запитання у Державної прикордонної служби, чи мають там підстави відмовити Варламову у в’їзді, якщо він вирішить його здійснити, речник ДПСУ Андрій Демченко відповів:

Державна прикордонна служба в повною мірою застосовує до громадян норми законодавства у разі, якщо вони порушують порядок в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію. У разі спроби перетину державного кордону і підтвердження фактів незаконного перебування на ТОТУ такій особі буде відмовлено у в’їзді в Україну і проставлено заборону на в’їзд терміном на 3 роки.

Нагадаємо, СБУ на 5 років заборонила в’їзд відомому російському блогеру Іллі Варламову на територію України. Як відомо, пропагандист регулярно відвідував анексований Крим після його окупації Росією у 2014-му, 15-му та 16-му роках.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Україна заборонить в'їзд громадянам Індії: коли почнуть діяти обмеження Україна заборонить в'їзд громадянам Індії: коли почнуть діяти обмеження
Вже від завтра, 2 травня, Україна закриває свої кордони для громадян, які прибули з Індії або перебували на її території. Обмеження для іноземців діятимуть до кінця карантину в України.
Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список" Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через пропаганду насилля і наркотиків.
Україна заборонила в'їзд п’ятьом іноземцям за зйомки фільму в окупованому Криму Україна заборонила в'їзд п’ятьом іноземцям за зйомки фільму в окупованому Криму
Україна заборонила на три роки в’їзд трьом громадянам Росії та двом громадянам Польщі через зйомки фільму в окупованому Російською Федерацією Криму.
Loading...
Load next