Україна заборонить в'їзд громадянам Індії: коли почнуть діяти обмеження

Україна заборонить в'їзд громадянам Індії: коли почнуть діяти обмеження
Вже від завтра, 2 травня, Україна закриває свої кордони для громадян, які прибули з Індії або перебували на її території. Обмеження для іноземців діятимуть до кінця карантину в України.

Наразі, за попередньою інформацією заборона в'їзду в Україну триватиме аж до кінця карантину, тобто до 30 червня. Про це повідомили у пресцентрі Держприкордонслужби.

"00 год. 00 хв. 2 травня 2021 року на період дії карантину прийнятим рішенням забороняється перетин державного кордону на в’їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства, які прибули з Республіки Індія або перебували на її території не менше семи днів протягом останніх 14 днів", - йдеться у повідомленні.

Виключення становлять:

  • іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на території України, є подружжям або дітьми громадян України;
  • працівники іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей;
  • інші категорії іноземців та осіб без громадянства за погодженням з Міністерством закордонних справ.

При цьому зазначимо, що українці або іноземці, які постійно або ж тимчасово проживають на території України, повинні пройти самоізоляцію. Це мають зробити вищезазначені категорії осіб, які прибули з Індії або ж перебували на її території не менше семи днів протягом останніх 14 днів.

Нагадаємо, що український уряд заборонив в'їзд громадянам Індії внаслідок великої щоденної кількості хворих на Covid та стрімкого поширення хвороби серед індійського населення.

"Лідером за реєстрацією абсолютної щоденної кількості випадків є Індія, в якій реєструється вже впродовж декількох днів майже 499 тисяч випадків коронавірусної хвороби на добу", - повідомив напередодні санітарний лікар України, Віктор Ляшко.

Читайте також
Антиукраїнському пропагандисту Варламову не продовжили заборону на в'їзд в Україну Антиукраїнському пропагандисту Варламову не продовжили заборону на в'їзд в Україну
Заборона діяла з листопада 2016 по листопад 2021 року у зв’язку з вчиненням діянь, які суперечать забезпеченню національної безпеки України.
Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України
Влада Туреччини повернула вимогу здачі ПЛР-тесту для перетину кордону громадянами України. ПЛР-тест відтер може замінити швидкий тест на антиген коронавірусу.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next