Суд на Житомирщині викликав власника Facebook Марка Цукенберга для участі у справі, яка триває вже 2 роки

Суд на Житомирщині викликав власника Facebook Марка Цукенберга для участі у справі, яка триває вже 2 роки
Позивачем у справі виступає Овруцький міський голова Іван Коруд, який судиться через коментарі у соціальній мережі Facebook.

Коростенський міськрайонний суд в Житомирській області викликає власника Facebook Марка Цукерберга. Про це повідомляє Житомир.Info.

Як зазначає видання, там розглядається справа про захист честі, гідності та ділової репутації мера одного з міст. 

Позивачем у справі виступає Овруцький міський голова Іван Коруд, який судиться з одним із засновників Овруцької районної партійної організації ВО «Свобода» Олексієм Кравчуком через коментарі у соціальній мережі Facebook, - йдеться в матеріалі.

Скріншот з матеріалів суду

Ці матеріали опубліковані у Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

25.07.2019 року ОСОБА_2 звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_3, яку у подальшому уточнив та просить інформацію, поширену відповідачем в соціальній мережі «Fасеbоок» (…), визнати недостовірною та такою, що принижує честь і гідність та порушує право на недоторканість ділової репутації ОСОБА_2, зобов`язавши Відповідача видалити дану інформацію (…) із соціальної мережі «Fасеbоок» та спростувати поширену інформацію шляхом розміщення у соціальній мережі «Fасеbоок», тексту ухваленого у справі рішення та стягнути з відповідача на його користь в рахунок відшкодування моральної шкоди 1,00 (одну гривню) та понесені судові витрати у справі, – йдеться в ухвалі.

Скріншот з матеріалів суду

Простими словами, мер хотів, щоб відповідач видалив свій коментар та спростував його, опублікувавши рішення суду.

Зазначимо, що судова тяганина триває вже 2 роки. У рамках процесу Коростенський суд постановив залучити власника Facebook. Відповідне рішення служителі Феміди ухвалили після клопотання позивача від 19 жовтня 2021 року.

Фото: 24 канал

В підготовчому судовому засіданні позивачем заявлені клопотання про залишення позовної вимоги про відшкодування моральної шкоди без розгляду, залучення до участі в справі як співвідповідача власника сайту "Facebook" (ІНФОРМАЦІЯ_1), яким є Facebook Inc. (Фейсбук Інкорпорейтед) резидент Сполучених Штатів Америки, адреса: Willow Rd, Menlo Park, CA, 94025, US, – йдеться в ухвалі.

Скріншот з матеріалів суду

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next