"Носоріг" Олега Сенцова переміг на кінофестивалі у Швеції (відео)

"Носоріг" Олега Сенцова переміг на кінофестивалі у Швеції (відео)
Фільм переміг одразу у двох номінаціях: "Найкращий фільм" та "Найкращий актор".

Фільм Олега Сенцова "Носоріг" отримав нагороду Stockholm International Film Festival у Швеції. Про це повідомляють на офіційній сторінці фестивалю.

"Носоріг" переміг одразу у двох номінаціях:

  • "Найкращий фільм"
  • "Найкращий актор" - Сергій Філімонов ("Носоріг")

Ми з гордістю представляємо переможців Стокгольмського міжнародного кінофестивалю 2021. Цього року великим переможцем став фільм Олега Сенцова «Носоріг», який отримав престижну нагороду «Бронзовий кінь» за найкращий фільм, а виконавець головної ролі Сергій Філімонов отримав нагороду за найкращу чоловічу роль за роль злочинця Носорога, - йдеться у повідомленні.

Синопсис: 

Історія, заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой фільму на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Коротка довідка: 

«Носоріг» є другою повнометражною роботою українського режисера Олега Сенцова. У 2012 році фільм вже був представлений на індустрійній платформі Міжнародного кінофестивалю в Софії, де отримав нагороди за Найкращі проєкт і пітчинг. Проте роботу над картиною було призупинено через незаконний арешт Сенцова російськими спецслужбами у 2014 році та подальше його ув’язнення. Після звільнення режисера у 2019 році, роботу над проєктом було відновлено.

Зйомки «Носорога» проходили в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилися в грудні 2020 року.

 

Читайте також
На Одеському кінофестивалі британський режисер переплутав Україну з Росією (відео) На Одеському кінофестивалі британський режисер переплутав Україну з Росією (відео)
Своє обмовку режисер, зокрема, спробував пояснити тим, що пануюча атмосфера змусила його втратити зв'язок з реальністю.
Одеський кінофестиваль: гран-прі отримала стрічка "Стоп-Земля" (відео) Одеський кінофестиваль: гран-прі отримала стрічка "Стоп-Земля" (відео)
Журі 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю визначило цьогорічних переможців конкурсу.
Loading...
Load next