Старт спільного будівництва космодрому: Україна та Канада підписали заяву про партнерство

Старт спільного будівництва космодрому: Україна та Канада підписали заяву про партнерство
Космічні агентства України та Канади домовилися про спільне будівництво космодрому в провінції Нова Шотландія.

Космічні агентства України та Канади підписали спільну заяву про партнерство 18 листопада в Галіфаксі. Про це повідомляє Посольство України в Канаді. 

Зазначається, що 19 листопада пройшли урочисті події з нагоди закладення «першого каменя» пускового майданчика та проекту зі створення космічного пускового комплексу.

У заході взяли участь голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай, міністр інновацій, науки та промисловості Канади Франсуа-Філіп Шампань, міністр імміграції, біженців та громадянства Канади, член парламенту від провінції Нова Скошія Шон Фразер, президент Канадського космічного агентства Ліза Кемпбел, міністр економічного розвитку провінції Нова Скошія Сюзан Коркум-Грік інші представники влади та бізнесу, - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що планується офіційно оприлюднити макет Пускового контрольного центру спільного проекту, назва якого буде на честь Олександра Дегтярева, який був керівником ДК КБ Південне. Також в рамках візиту буде відвідано місце будівництва пускового майданчика та зустрічі з представниками урядових та ділових кіл Канади в Галіфаксі, Оттаві та Торонто.

Спільний українсько-канадський проект зі створення космічного пускового комплексу в Новій Скошії є унікальним для обох країн. Проект реалізує канадська компанія Maritime Launch Services та передбачає використання українського ракетоносія «Циклон 4М», - інформує пресслужба.

Як зазначив Стівен Матьє, президент та головний виконавчий директор Maritime Launch Services, "ринок космічних пусків демонструє постійне зростання та у майбутньому збільшиться з 400 млрд до 1 трлн дол. США".

Реалізація проекту створює передумови довготривалого українсько-канадського співробітництва у космічній сфері, завантаження виробничих потужностей українських підприємств, - повідомляють у посольстві. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Це прояв любові та турботи": Зеленський закликав українців святкувати Великдень вдома (відео) "Це прояв любові та турботи": Зеленський закликав українців святкувати Великдень вдома (відео)
Президент України Володимир Зеленський у великодньому привітанні згадав також про військовослужбовців на Донбасі та лікарів, які борються з коронавірусом.
Loading...
Load next