Ви запровадили санкції, але російські війська й досі в Україні. Отже, треба зробити більше, — Зеленський – парламенту Канади

Ви запровадили санкції, але російські війська й досі в Україні. Отже, треба зробити більше, — Зеленський – парламенту Канади

Президент України Володимир Зеленський закликав парламент Канади посилити санкції проти режиму Володимира Путіна у Росії, щоб змусити Кремль припинити вторгнення в Україну. Про це він заявив 15 березня, виступаючи перед канадським парламентом через відеозв'язок. Стенограму виступу Зеленського опубліковано на його офіційному сайті.

Канада завжди була, є і, я впевнений, буде надійним партнером України. Ви прийшли нам на допомогу одразу, коли ми цього попросили. Ви надаєте нам зброю та іншу підтримку, якої ми так потребуємо зараз. Ви запровадили санкції проти Росії – справді моральні. Справді серйозні. Проте ми ж бачимо з вами, що війна, на жаль, триває. Що російські війська не виходять із нашої території. Ви бачите, що наші міста – Харків, Маріуполь – не захищені так само, як ваші Едмонтон і Ванкувер. Що Київ зазнає ракетних ударів. Як Чернігів, Житомир, Івано-Франківськ та ще десятки, десятки наших українських міст. Це означає, що потрібно робити більше. Значно! – наголосив він.

Зеленський закликав Канаду допомогти "захистити Україну та Європу від цього тотального зла, яке знищує все: меморіали, церкви, школи, лікарні, житлові квартали й усі наші підприємства". Президент України нагадав, що від російського обстрілу вже загинуло 97 дітей.
 

Ми не просимо багато. Ми просимо справедливості. Ми просимо реальної підтримки, яка допоможе нам вистояти і захистити наше життя. Життя всього світу. Канада вже проявляє необхідне лідерство! Уже робить першою те, до чого згодом приходять інші країни. Але ми потребуємо більшого лідерства і просимо більшої участі, – додав він.

Нагадаємо, раніше Канада ввела один із найсильніших пакетів санкцій проти Росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео) З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.
Loading...
Load next