Apple попередила деяких своїх користувачів про стеження

Apple попередила деяких своїх користувачів про стеження
Можливе стеження через шпигунське програмне забезпечення на смартфоні.

Компанія Apple звернулася до правозахисників із різних країн, заявивши, що "зловмисники, які спонсоруються державою" можуть слідкувати за ними. Повідомляє Reuters.

За минулу добу американська компанія відправила відповідні попередження про можливе шпигунство мінімум 20 активістам у всьому світі, які критикують дії влади. Повідомлення від Apple отримали політологи, науковці та відомі діячі, які виступають проти дій уряду Таїланду. Відповідні попередження отримували два політичні активісти з Гани (Західна Африка), опозиційний політик з Уганди та майже десяток журналістів із Сальвадора.

Ваш пристрій може бути зламаний спонсорованим державою зловмисником, він може отримати віддалений доступ до ваших конфіденційних даних, повідомлень або навіть до камери та мікрофону, - йшлося в повідомленні.

 Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Суд Києва звільнив від в'язниці тітушку часів Майдану Суд Києва звільнив від в'язниці тітушку часів Майдану
Дарницький районний суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості у справі про пособництво в катуванні чоловіка, якого тітушки вважали активістом Майдану.
Марків заявив, що в Італії оскаржили його виправдувальний вирок
Нацгвардієць Віталій Марків, якого судили в Італії за вбивство фоторепортера на Донбасі, стверджує, що йому відомо про касаційну скаргу на рішення суду в Італії щодо його виправдання.
Loading...
Load next