Напад на журналістів в "Укрексімбанку": Мецгера відправили під нічний домашній арешт (відео)

Напад на журналістів в "Укрексімбанку": Мецгера відправили під нічний домашній арешт (відео)
Прокурори просили відправити Мецгера під цілодобовий домашній арешт, але суд обрав саме нічний. Тепер голова "Укрексімбанку" не може покидати своє місце проживання з 22 вечора до 6 ранку.

Голосіївський районний суд Києва обрав голові правління "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту за звинуваченням у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів та незаконному утриманні людей. Про це повідомила прессекретар Київської міської прокуратури Надія Максимець.

Вже двом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту. Стосовно одного фігурантів — це особа, як відповідає за інформаційну політику — нічний домашній арешт з 21 години до 6 ранку, і одному з керівників банку — з 22 години до 6 ранку, - повідомила Максимець.

За словами Максимець, суд також обрав відстороненому директору департаменту банківської безпеки "Укрексімбанку" Ігорю Тельбізову, якому оголошено підозру в умисному вчиненні насильницьких дій щодо журналістів, - суд обрав у якості запобіжного заходу особисте зобов'язання. Зокрема, нічний домашній арешт суд обрав і директору департаменту інформаційної політики банку Володимиру Пікалову.

Термін дії запобіжних заходів для підозрюваних — до 5 грудня. Рішення суду вони ще можуть оскаржити в Київському апеляційному суді.

Окрім цього, відсторонений від посади голови правління “Укрексімбанку” Євген Мецгер, який є підозрюваним у справі про напад на журналістів “Схем” у приміщенні банку, написав заяву про звільнення. Про своє рішення Мецгер повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Я написав заяву про звільнення з посади голови правління АТ Укрексімбанк. Це логічний крок – єдино можливий у ситуації, коли потрібно відвернути негативні наслідки для банку. Написання заяви про відставку є моєю власною оцінкою того, що сталося в банку. Сподіваюсь, що цей крок допоможе відновленню довіри до банку, - написав Мецгер.

Згодом, у пресслужбі "Укрексімбанку" заявили, що звільнили Євгена Мацгера на основі його заяви. Наразі номінаційний комітет наглядової ради призначив Єрмакова Сергія виконуючим обов’язки голови правління банку з 12 жовтня 2021.

Нагадаємо, що раніше Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста, після чого він наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети". Проте, знімальна група все ж таки змогла записати те, що відбувалось, на аудіо. Згодом, 7 жовтня Євгену Мецгеру вручили підозру за двома частинами статті про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

За даними "Схем", у квітні 2021 року "Укрексімбанк" ухвалив рішення видати кредит на $60 мільйонів двом компаніям — "Оптова мережа 2011" та "Славіан". Їхнім власником є бізнесмен Сергій Брюховецький, який був депутатом Горлівської міськради від Партії регіонів, а нині власник проблемного ТРЦ Sky Mall, який із 2010 року перебуває в центрі корпоративного конфлікту. 

Відео: "Радіо Свобода".

Читайте також
Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео) Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)
Фігурантам справи про напад на журналістів так і не вручили підозри. Правоохоронці наразі не знають, де вони знаходяться, тому залишили їм повістки на допит за місцем роботи.
"Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео) "Розслідування не забере багато часу": голова правління "Укрексімбанку" Мецгер склав повноваження (відео)
Після скандалу із журналістами, Мецгер склав повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку. Причиною конфлікту стало те, що посадовцю не сподобалося одне з питань журналіста.
Вбивство Шеремета: лікарку Кузьменко відпустили під нічний домашній арешт (фото) Вбивство Шеремета: лікарку Кузьменко відпустили під нічний домашній арешт (фото)
Підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, лікарці Юлії Кузьменко, пом'якшили запобіжний захід - суд відпустив її під нічний домашній арешт та зняли електронний браслет.
Loading...
Load next