27 листопада -день пам’яті жертв Голодоморів

27 листопада -день пам’яті жертв Голодоморів
Ця пам’ятна дата нагадує всім українцям жахливі події.

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі:

Голодомор в Україні 1921—1923 роки це масове знищення корінного українського населення з ознаками етнічної чистки через мор голодом у південних губерніях УСРР в 1921–1923 роках, спричинений вивезенням хліба Радянською Росією, на тлі посухи та неврожаю на Кубані та Поволжі.

Голодомор в Україні 1932—1933 роки  це акт геноциду українського народу, організований керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932—1933 роках шляхом створення штучного масового голоду.

Голодомор в Україні 1946-1947 роки  це масовий голод, який влаштувала народам СРСР російсько-більшовицька (комуністична) диктатура 1946–1947, був спричинений не так повоєнним неврожаєм, як спланованою акцією сталінського Політбюро з метою забрати в селян залишки зерна і продати чи подарувати його братнім режимам у соціалістичному таборі.

О 16.00 долучайтесь до загальнонаціональної хвилини мовчання, запаливши у вікні своєї домівки свічку як символ пам’яті та віри у майбутнє.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Терористичний напад 20-річної давності: як трагедія 11 вересня 2001 року змінила світ (відео) Терористичний напад 20-річної давності: як трагедія 11 вересня 2001 року змінила світ (відео)
Життя багатьох американців поділилося на "до" та "після" з 11 вересня 2001 року. 20 років тому, того дня, в США відбулися теракти, які назавжди змінили життя мільйонів людей. В результаті загинуло майже 3000 осіб. Трагедія змінила багато процесів у світі та призвела до глобальних змін у світовій політиці та сфері безпеки.
"Запалюємо свічку і відчуваємо мороз по шкірі": Зеленський повідомив про будівництво другої черги музею Голодомору "Запалюємо свічку і відчуваємо мороз по шкірі": Зеленський повідомив про будівництво другої черги музею Голодомору
Сьогодні, 27 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів.
В Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій В Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій
Сьогодні, 16 травня, в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій, влаштованих тоталітарним сталінським режимом.
Loading...
Load next