"Запалюємо свічку і відчуваємо мороз по шкірі": Зеленський повідомив про будівництво другої черги музею Голодомору

"Запалюємо свічку і відчуваємо мороз по шкірі": Зеленський повідомив про будівництво другої черги музею Голодомору
Сьогодні, 27 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів.

Другу чергу Музею Голодомору має бути побудовано до 90-х роковин цієї страшної трагедії, яка виповниться наступного року. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у зверненні щодо роковин Голодомору в суботу, передає Інтерфакс-Україна.

Ми фактично завершили реконструкцію першої черги Музею Голодомору. Наступного року виповнюється 90 років цієї страшної трагедії. І до цієї дати ми маємо збудувати другу чергу музею. Про це та про низку інших заходів я підписав сьогодні відповідний указ.

Це питання не лише обов'язку, поваги, честі. Це питання нашого існування. Бо ж тільки зникне пам'ять про мільйони померлих і ненароджених українців, зникнемо ми самі. Як нація, як суспільство, як держава, як люди, - наголосив президент.

Спираючись на слова Зеленського, "в цей день ми сповнені емоціями і спустошені водночас".

Ми запалюємо свічку і відчуваємо мороз по шкірі. В цей день ми плачемо так тихо, що стає чутно наше мовчання. В цей день ми вшановуємо мільйони наших загиблих предків і молимося за душі померлих українців, - зазначив він.

Зеленський також заявив, що "ми ніколи і ні за що не забудемо наших предків, які загинули у 1921-му, 1922-му та 1923-му, у 1946-му і 1947-му. І в найстрашніші, влаштовані тоталітарним сталінським режимом, 1932-й та 1933 роки – роки Голодомору-геноциду".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
Дітям "ковідну тисячу" даватимуть на позашкільну освіту Дітям "ковідну тисячу" даватимуть на позашкільну освіту
Дітям в Україні дозволять витрачати тисячу гривень від держави за вакцинацію проти коронавірусу на позашкільну освіту.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Loading...
Load next