Україна одна із лідерів у світі з вимирання населення, - ООН

Україна одна із лідерів у світі з вимирання населення, - ООН
Країні потрібна широкомасштабна та комплексна стратегія.

Не існує єдиного засобу для реагування на демографічні виклики або повної компенсації негативних наслідків демографічних змін в Україні.  Повідомляє довідка організації Демографічні процеси. Необхідно застосовувати адаптивні заходи для забезпечення достатнього рівня соціального захисту, розвитку людського капіталу, сприяння ефективному економічному зростанню в розрахунку на душу населення та зменшення фіскального тиску.

Населення України скорочується одними з найшвидших темпів у світі і, ймовірно, скоротиться до 35 млн до 2050 року, – йдеться в тексті документа.

Основним важелем у зміні ситуації вважається політичні заходи для забезпечення розвитку та ефективного використання людського капіталу країни, а також соціального захисту людей на достатньому рівні через політично та фінансово стабільну систему. 

Для цього політика повинна засновуватися на сучасних, точних, достовірних і деталізованих даних про населення, щоб забезпечити належне формування бюджету та надання товарів і послуг, орієнтованих на людей. Регулярне проведення перепису населення має ключове значення для отримання таких даних, - йдеться у довідці.

Як розв'язання проблеми, вбачають доцільним переглянути умови участі на ринку праці та встановлений законодавством вік виходу на пенсію.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
В Україні за добу зафіксовано 2 205 нових випадків інфікування COVID-19 В Україні за добу зафіксовано 2 205 нових випадків інфікування COVID-19
За минулу добу, 1 червня, в Україні інфікування коронавірусною інфекцією зафіксували у 2 205 людей. Серед них – 104 дитини та 85 медпрацівників.
Ніколи не користувалися Інтернетом 37% жителів Землі, - ООН Ніколи не користувалися Інтернетом 37% жителів Землі, - ООН
2,9 мільярда людей все ще офлайн.
Коронавірус в Україні: за минулу добу від ускладнень COVID-19 померло 163 пацієнти Коронавірус в Україні: за минулу добу від ускладнень COVID-19 померло 163 пацієнти
Станом на 1 червня в Україні зафіксовано більш ніж 2,2 мільйона інфікованих COVID-19. Зокрема 2 137 нових випадків виявили за минулу добу.
Loading...
Load next