Зв'язок президента з Коломойським: Зеленського закликали накласти вето на податковий закон

Зв'язок президента з Коломойським: Зеленського закликали накласти вето на податковий закон
Верховна рада ухвалила у цілому законопроєкт №5600, яким підвищуються податки для населення та для ряду галузей.

Народний депутат Олексій Гончаренко закликав президента Володимира Зеленського накласти вето на законопроект №5600, який прийняли депутати 30 листопада, та відправити його на доопрацювання - для того, щоб збалансувати оподаткування на видобування руди. Про це йдеться у зверненні нардепа на адресу голови держави, опубліковане у Telegram-каналі.

На засіданні Верховної ради була відхилена поправка №97, яка встановлювала рівні умови оподаткування видобування залізної та марганцевої руди. В результаті цього відхилення справедливе оподаткування марганцевої руди не встановлене, а рента на видобування руди не збалансована, - зазначив Гончаренко.

Свою чергою, нардеп закликав президента застосувати право вето до проєкту, та внести вмотивовані пропозиції щодо оподаткування добування марганцевих руд.

Як я вже казав, "слуги" чомусь багато говорять про податки на видобуток залізної руди. А про марганцеву - чомусь забувають. І так вийшло, що саме на видобуток марганцевої руди має монополію пан Ігор Валерійович Коломойський, - пояснив депутат.

Також Гончаренко переконано зауважив, якщо Зеленський підпише цей проєкт, то це покаже його зв'язок з олігархом Коломойським.

Або президент накладе вето на цей закон, або це покаже залежність вищої влади від бенефіціара, - резюмував нардеп.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що у питанні деолігархізації у нього "немає нічого особистого".
 

Читайте також
Справу нардепа Гео Лероса направили до суду Справу нардепа Гео Лероса направили до суду
11 листопада Леросу вручили підозру за непристойний жест, який він показав під час виступу з трибуни Верховної Ради, 4 листопада, у бік керівництва країни.
Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото) Співробітники СБУ та НАБУ викрили "корупційний механізм" у Державній податковій службі (фото)
Як повідомляє Служба безпеки України, схема полягала у «покривані» шахраїв, які недоплачували податки, а також допомагали фіктивним підприємствам.
"Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського "Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського
26 листопада відбулася суперечка між журналістом і президентом України Володимиром Зеленським під час пресмарафону.
Loading...
Load next