Статистика підробок COVID-сертифікатів: у київських аеропортах прикордонники фіксують порушення

Статистика підробок COVID-сертифікатів: у київських аеропортах прикордонники фіксують порушення
Прикордонники розповіли, скільки фейкових Сovid-сертифікатів уже зафіксували в аеропортах.

За добу у київських аеропортах прикордонники виявили 13 COVID-сертифікатів з ознаками підробки. Повідомляє Окремий контрольно-пропускний пункт "Київ".

Усі вони зафіксовані у пункті пропуску "Бориспіль". Всього від початку використання системи SafeBorder прикордонники виявили 651 такий документ.

За допомогою програмного забезпечення SafeBorder прикордонники здійснюють електронну перевірку COVID-19-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування або одужання від хвороби. Сканування QR-коду займає всього кілька секунд, що значно пришвидшує проходження контролю та допомагає ефективно виявляти недійсні документи і, як результат, - викривати підробки.

Використання завідомо підробленого документа – карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Німеччина спрощує правила в'їзду для українців: новий перелік правил Німеччина спрощує правила в'їзду для українців: новий перелік правил
З 9 січня Україна більше не входить для Німеччини в число країн з підвищеним ризиком COVID.
200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті 200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті
Анонімний кабінет вакцинації - це соціальний проект для людей, які отримали фальшивий сертифікат про щеплення від коронавірусу та змінили своє рішення.
QR-коди на паперових COVID-документах QR-коди на паперових COVID-документах
МОЗ планує впровадити QR-коди для паперових версій COVID-посвідчень.
Loading...
Load next