Німеччина спрощує правила в'їзду для українців: новий перелік правил

Німеччина спрощує правила в'їзду для українців: новий перелік правил
З 9 січня Україна більше не входить для Німеччини в число країн з підвищеним ризиком COVID.

З 9 січня, Україна не входить у список країн підвищеного ризику щодо COVID для Німеччини. Повідомляє DW з посиланням на дані німецького Інституту Роберта Коха (RKI).

З 10 жовтня минулого року в'їзд до Німеччини для наших громадян дозволявся лише в разі гострої потреби або тільки при наявності повного курсу вакцинації від коронавірусу. Також перед в'їздом в країну потрібно було зареєструватися на спеціальному сайті та мати підтвердження реєстрації при в'їзді.

Раніше ті громадяни України, які мали право на в'їзд до Німеччини, але не були повністю щеплені, повинні були обов'язково пробути на 10-денному карантині. Вийти з нього можна було тільки через п'ять днів після приїзду за результатами негативного тесту.

Спеціальні правила, що діяли раніше, не застосовуватимуться до туристів з України. Вони підлягатимуть тільки загальним правилам в'їзду до Німеччини: всі старші 6 років зобов'язані пред'явити один з трьох таких документів:

  • негативний ПЛР або антиген-тест на коронавірус;
  • сертифікат про повний курс вакцинації;
  • довідку про недавнє одужання.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
Статистика підробок COVID-сертифікатів: у київських аеропортах прикордонники фіксують порушення Статистика підробок COVID-сертифікатів: у київських аеропортах прикордонники фіксують порушення
Прикордонники розповіли, скільки фейкових Сovid-сертифікатів уже зафіксували в аеропортах.
200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті 200 медиків з фальшивими сертифікатами скористалися анонімною вакцинацією на Закарпатті
Анонімний кабінет вакцинації - це соціальний проект для людей, які отримали фальшивий сертифікат про щеплення від коронавірусу та змінили своє рішення.
QR-коди на паперових COVID-документах QR-коди на паперових COVID-документах
МОЗ планує впровадити QR-коди для паперових версій COVID-посвідчень.
Loading...
Load next