Українська "Книга року ВВС-2021": оголосили результати (фото)

Українська "Книга року ВВС-2021": оголосили результати (фото)
Україна назвала переможців конкурсу Книга року ВВС-2021.

Торік через пандемію церемонія проходила онлайн, а цього року письменники, видавці та читачі нарешті зустрітись та поспілкувалися по-справжньому у Мистецькому Арсеналі. Головна редакторка ВВС News Україна Марта Шокало та журналіст Альбій Шудря були ведучими церемонії. Пише BBC Україна.

Охочих подивитись на те, хто стане переможцем Книги року-2021, було багато. Книга року ВВС-2022 знову розпочнеться на Книжковому Арсеналі. 

Члени журі конкурсу Книга року ВВС - Віра Агеєва, Вадим Карп'як та Віталій Чепинога.

Фото: BBC Україна

"Читачем року-2021" стала Людмила Даниленко з міста Запоріжжя - за рецензію на збірку оповідань Сергія Осоки "Три лини для Марії". Їй подарували електронну книжку Kindle. Вона сказала, що це перша в її житті рецензія.

Фото: BBC Україна

Найкраща Дитяча книга року ВВС стала книжка "Союз Радянських Речей" авторства Петра Яценка, що є захопливою історичною мандрівкою через речі, яких можна тепер знайти хіба на горищі.

Фото: BBC Україна

Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс оголошує переможця Книги року ВВС вже втретє. Свою промову виголошує українською. 

Фото: BBC Україна

Нагороду отримав Артем Чех з книгою "Хто ти такий?". Це твір про становлення і пошук себе, про покоління, яке виросло на тлі похмурих і голодних 90-х.

Фото: BBC Україна

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Чемпіони Європи у шахах: українці здобули перемогу Чемпіони Європи у шахах: українці здобули перемогу
Чоловіча збірна України з шахів виграла чемпіонат Європи.
МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва
У Міністерстві закордонних справ України "рішуче засуджують" київський марш який пройшов 28 квітня, на честь створення дивізії СС "Галичина".
Loading...
Load next