МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва

МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва
У Міністерстві закордонних справ України "рішуче засуджують" київський марш який пройшов 28 квітня, на честь створення дивізії СС "Галичина".

У МЗС також нагадали, що пропаганда тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного є суворо забороненою в Україні. Про це йдеться у коментарі міністерства щодо проведення у Києві маршу з нагоди 78-ї річниці створення дивізії СС "Галичина", яка була у складі військ Ваффен-СС Німеччини. 

"За тиждень Україна вшановуватиме пам’ять мільйонів українців та представників інших народів, які загинули від рук нацистів. Маємо дбати, щоб до будь-якого виправдання нацистських злочинів була нульова толерантність Української держави та суспільства", - зазначили у міністерстві.

Зокрема у марші, який відбувся в Києві, взяли участь близько 500 людей.

Зазначимо, що раніше маршем на честь створення дивізії обурилося і МЗС Ізраїлю, яке нагадало, що "підрозділи СС причетні до жахливих злочинів під час Голокосту". У ізраїльському відомстві також наголосили, що вони засуджують продовження прославлення нацистських колабораціоністів і сподіваються на те, що український уряд однозначно засудить подібні явища та більше не допустить їх повторення.

Читайте також
Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина" Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина"
В Офісі Президента України закликають правоохоронців звернути увагу на марш, який провели у Києві, 28 квітня до дня створення дивізії СС "Галичина".
У Києві пройшла репетиція параду до Дня Незалежності: військові проспівали пісню про Путіна (відео) У Києві пройшла репетиція параду до Дня Незалежності: військові проспівали пісню про Путіна (відео)
Під час першої репетиції військового параду до Дня Незалежності в Києві військові хором під звук барабанів заспівали відому пісню про президента Російської Федерації - "Путін х**ло".
У Києві та інших містах відбувся марш за права тварин (відео) У Києві та інших містах відбувся марш за права тварин (відео)
Кілька тисяч учасників ходи зібралися у парку Шевченка та пройшли ходою до Верховної Ради. Черговим маршем вони намагаються привернути увагу суспільства до проблем захисту тварин.
Loading...
Load next