Міноборони повідомило, що вагітних та жінок з малолітніми дітьми також візьмуть на військовий облік

Міноборони повідомило, що вагітних та жінок з малолітніми дітьми також візьмуть на військовий облік
Зміни до закону розширюють можливості щодо взяття на облік жінок інших спеціальностей та професій.

Нові норми щодо військового обліку стосуються також вагітних та жінок з малолітніми дітьми. Робота з реалізації наказу Міноборони буде проводитися до кінця 2022 року. Про це повідомляє Міністерство оборони України у Facebook.

Вагітні жінки та/або з малолітніми дітьми теж беруться на військовий облік, — йдеться в повідомленні.

За інформацією пресслужби, як і у випадку чоловіків, для жінок враховуватиметься стан здоров’я людини та її сімейні обставини.

Міноборони повідомили, що робота з реалізації наказу щодо військового обліку жінок спланована до кінця 2022 року.

До кінця 2022 року у Генеральному штабі Збройних сил України буде проведено аналіз змін кількості військовозобов’язаних-жінок, що перебувають на військовому обліку, — додали в пресслужбі.

Раніше ми писали, що українки більшості професій муситимуть стати на військовий облік.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Петиція про скасування наказу щодо військового обліку жінок набрала необхідну кількість голосів. Її має розглянути Зеленський Петиція про скасування наказу щодо військового обліку жінок набрала необхідну кількість голосів. Її має розглянути Зеленський
Із 17 грудня 2021 року став чинним перелік спеціальностей та професій жінок, яких беруть на облік військовозобов'язаних.
Loading...
Load next