Українки більшості професій муситимуть стати на військовий облік

Українки більшості професій муситимуть стати на військовий облік
Встановлений граничний вік перебування в запасі та у військовому резерві — 60 років.

17 грудня 2021 року набув чинності Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних. Про це йдеться у змінах до Закону "Про військовий обов'язок і військову службу".

Відтак перелік охоплює сотні спеціальностей та професій, зокрема на облік мають стати і журналістки, фотографки, і мистецтвознавиці, та багато інших. Повний перелік професій можна переглянути тут.

Тепер роботодавець має проконтролювати, щоб жінки, які вже працюють на підприємстві за Переліком, встали на військовий облік. Також при прийнятті на роботу жінок за Переліком слід перевіряти у них наявність військово облікових документів та відміток про взяття на військовий облік, - йдеться в документі.

На облік військовозобов'язаних братимуть жінок, які мають відповідну спеціальність та "придатні для проходження військової служби за станом здоров'я та віком".  Встановлений граничний вік перебування в запасі та у військовому резерві — 60 років.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Міноборони повідомило, що вагітних та жінок з малолітніми дітьми також візьмуть на військовий облік Міноборони повідомило, що вагітних та жінок з малолітніми дітьми також візьмуть на військовий облік
Зміни до закону розширюють можливості щодо взяття на облік жінок інших спеціальностей та професій.
Мін'юст та Міноборони розглянуть скасування обов’язкового взяття на військовий облік жінок Мін'юст та Міноборони розглянуть скасування обов’язкового взяття на військовий облік жінок
17 грудня 2021 року набув чинності Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних.
Loading...
Load next