"Укрнафта", підконтрольна Коломойському, зупинила наказ про обов'язкову вакцинацію своїх співробітників

"Укрнафта", підконтрольна Коломойському, зупинила наказ про обов'язкову вакцинацію своїх співробітників
Заяву задовольнив Окружний адміністративний суд Києва.

Компанія "Укрнафта", підконтрольна олігарху Ігорю Коломойському, змогла зупинити наказ Міністерства охорони здоров'я про обов'язкову вакцинацію її співробітників від коронавірусу.

Про це інформує "ПравдаТУТ News", посилаючись на відповідне рішення Окружного адміністративного суду Києва, оприлюднене 24 грудня 2021 року в єдиному держреєстрі судових рішень.

Позивачем подано заяву про забезпечення позову, в якій просить суд зупинити дію наказу Міністерства охорони здоров`я України «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов`язковим профілактичним щепленням» від 01.11.2021 № 2393, - йдеться в заяві.

Заявник вбачає проблему у тому, що «Укрнафта» не належить до об'єктів державної власності, але попри це Товариство включили до Переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. А відтак усіх працівників "Укрнафти" мають вакцинувати (за винятком протипоказань в конкретних осіб), інакше їм буде заборонено працювати.

Відсторонення працівників ПАТ «Укрнафта» від роботи (виконання робіт) буде мати лише негативні наслідки для господарської діяльності Товариства, оскільки це призведе до неможливості здійснювати видобуток нафти та газу у запланованих обсягах, переробку вуглеводнів у необхідних обсягах, зменшить продаж нафтопродуктів на автозаправних та газозаправних станціях позивача, - доводить свою позицію "Укрнафта".

Отож вирок суду такий"Заяву про забезпечення адміністративного позову — задовольнити. Зупинити дію наказу Міністерства охорони здоров'я України «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов`язковим профілактичним щепленням» від 01.11.2021 року № 2393"

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Виграв справу: викладач львівського училища, який відмовився вакцинуватися через релігію, отримає компенсацію Виграв справу: викладач львівського училища, який відмовився вакцинуватися через релігію, отримає компенсацію
Викладач Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича Павло Зав'ялов відмовився вакцинуватися від коронавірусу через релігійні переконання. Після цього його відсторонили від посади, але викладач подав до суду і виграв справу.
У Києві проходить марш “антивакцинаторів” (фото, відео) У Києві проходить марш “антивакцинаторів” (фото, відео)
Мітингувальники перекрили 9 вулиць.
"Я готую замах на Президента України в Гуті": на Прикарпатті чоловіку дали три роки за фейкове повідомлення "Я готую замах на Президента України в Гуті": на Прикарпатті чоловіку дали три роки за фейкове повідомлення
Українець протягом року двічі повідомляв про наміри скоїти замах на президента України Володимира Зеленського. Лист про підготовку замаху на Зеленського надіслав через e-mail до СБУ, поліції і прокуратури з телефону матері, з якою проживає.
Loading...
Load next