Під час експедиції у Луцьку: в Україні знайшли старовинні фрагменти кераміки скіфських часів

Під час експедиції у Луцьку: в Україні знайшли старовинні фрагменти кераміки скіфських часів
Справжнім відкриттям стали фрагменти кераміки ранньозалізного часу, майстерно реставровані до цілих форм Олексієм Войтюком.

Українські археологи знайшли фрагменти кераміки ранньозалізного часу. Старовинну скіфську кераміку виявили під час експедиції у Луцьку. Про це повідомив науковий співробітник охоронної археологічної служби України Віктор Баюк на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що знахідка датується серединою першого тисячоліття до нашої ери й належить до скіфського періоду. Вчені підтвердили факт заселення первісного Вододільного пагорба між Стиром та Сапалаївкою. Наразі археологам необхідно провести роботи в межах історичного ядра міста Луцька.

Додамо, що Волинська археологічна експедиція провела наукову експертизу по вулиці Ярощука, 12. 

Лучанами віддавна маркувалась ця територія по цікавому зразку садиби періоду Волинського воєводства, знесеній у квітні 2021 року. Археологічно, згідно з чинним Історико-архітектурним опорним планом міста Луцька, ця територія належить до Зони охорони археологічно цінного культурного шару II категорії, — зауважив Віктор Баюк.

Також дослідники провели операцію по вивченню початкової типографії ділянки, стратиграфії культурного шару. Вони виявили матеріали ранньомодерного, пізньосередньовічного та давньоруського часів.

 

Нагадаємо, раніше на Житомирщині знайшли рештки мамонта.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Одесі під час розкопок знайшли восьминога в банці: знахідці близько 80 – 100 років (фото) В Одесі під час розкопок знайшли восьминога в банці: знахідці близько 80 – 100 років (фото)
Біля пам'ятника Дюку в Одесі археологам вдалось відкопати аптечний склад і законсервованого восьминога у банці.
Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото) Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото)
Уряд України виділив кошти на придбання криголаму для антарктичних експедицій та українських полярників.
На Тернопільщині знайшли поховання, якому 5 тисяч років На Тернопільщині знайшли поховання, якому 5 тисяч років
Давні артефакти, яким не менш як 5 тисяч років, виявили археологи у розкопаній у полі кам’яній гробниці-саркофазі.
Loading...
Load next