На Житомирщині знайшли рештки мамонта (відео)

На Житомирщині знайшли рештки мамонта (відео)
Їх виявили під час копання п'ятдесятиметрового рову для установки флагштока у місцевому парку.

У Коростені під час підготовчих будівельних робіт перед встановленням флагштоку будівельники знайшли кістки, які могли належати мамонту.

Про це розповів старший науковий співробітник інституту археології Національної академії наук Андрій Петраускас, інформує Суспільне. 

За його словами, знайдені кістки за своїм розміром, складом, характером знахідки вірогідно належали саме мамонту.

Ми можемо сподіватися, що при розкопках, які будуть проводитися у жовтні, ми зможемо отримати якийсь кістковий матеріал у гарному стані. Також важливо те, що воно знаходиться на шаруваннях, які належать до льодовикового періоду, - заявив науковець. 

Заступниця коростенського міського голови Наталія Чижевська говорить, що рештки мамонта знайшли у Коростенському парку відпочинку під час копання там котловану, де планували встановити 50-метровий флагшток до Дня Незалежності.

Завідувач відділом природи Житомирського краєзнавчого музею Петро Печенюк наголосив, що знайдені рештки мають бути під постійним наглядом.

Наталія Чижевська каже, що наразі місцева влада веде перемовини з підрядниками щодо встановлення накриття над місцем знахідки, щоб вберегти кістки від пошкоджень до приїзду науковців. Роботи із встановлення флагштоку в міському парку призупинили.

Відео "Суспільне".

 

Читайте також
Оголошено штормове попередження: в Україні через негоду без світла залишились 75 населених пунктів Оголошено штормове попередження: в Україні через негоду без світла залишились 75 населених пунктів
Внаслідок негоди без електроенергії залишилися 75 населених пунктів в чотирьох областях України.
Україна входить до трійки світових лідерів серед постачальників дитячої порнографії Україна входить до трійки світових лідерів серед постачальників дитячої порнографії
В Україні за рік майже на третину зросла кількість сексуальних злочинів, при цьому ж Україна потрапила у топ-3 лідерів-постачальників дитячої порнографії серед країн світу.
На Тернопільщині знайшли поховання, якому 5 тисяч років На Тернопільщині знайшли поховання, якому 5 тисяч років
Давні артефакти, яким не менш як 5 тисяч років, виявили археологи у розкопаній у полі кам’яній гробниці-саркофазі.
Loading...
Load next