24 січня - День зовнішньої розвідки

24 січня - День зовнішньої розвідки
Україна вже вчетверте відзначає День зовнішньої розвідки.

День установлений 22 листопада 2018 року Президентом України Петром Порошенком.

Ураховуючи значний внесок співробітників розвідувальних органів України у справу забезпечення захисту національних інтересів України від зовнішніх загроз, а також життя, здоров'я її громадян та об'єктів державної власності за межами України, зміцнення обороноздатності держави, з метою відродження національної розвідувальної ідентичності та започаткування сучасних традицій вшанування звитяг зовнішньої розвідки України, - йдеться в указі.

Дата обрана не випадково, бо саме 24 січня 1919 року в Українській Народній Республіці було створено перший підрозділ загальнодержавної розвідки. Відтоді у складі Політичного департаменту Директорії УНР почав працювати відділ закордонної інформації з метою проведення розвідувальної роботи щодо активно діючих проти УНР ворогів, а також стосовно країн – потенційних супротивників.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
День Матері в Україні: жінки, яким завдячують життям (відео) День Матері в Україні: жінки, яким завдячують життям (відео)
У стосунках між найріднішими людьми є любов, турбота та увага. Так заведено і на День матері, який цьогоріч припадає на 9 травня.
Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування
Святкувати Великдень планують 92% українців, однак не святкуватимуть це християнське свято лише 6% жителів України.
Перша Конституція Орлика: міф чи реальність? Перша Конституція Орлика: міф чи реальність?
Вона була укладена ще у далекому 1710 році й написана латиною та староукраїнською мовою. Її називають Першою Конституцією не лише в Україні, а й в усьому світі. Однак, чи знали ви про неї усю правду?
Loading...
Load next