Сьогодні в Україні відзначається день Збройних Сил України (відео)

Сьогодні в Україні відзначається день Збройних Сил України (відео)


 

Десантники, морпіхи, авіація, ракетні війська – свій день нині відзначають Збройні Сили України. Понад 95% громадян довіряють ЗСУ – про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, яке проводив Центр Разумкова у жовтні цього року. За даними соціологів, понад 80% українців донатили на армію від початку повномасштабної війни. Такою довірою не може похизуватися жодна інституція в історії незалежності України. 

Цьогоріч цей день набув особливого значення, адже розв’язана 24 лютого 2022 року росією повномасштабна війна згуртувала громадян поповнити лави Збройних Сил України і хоробро стати на оборону своєї землі та свого народу. Зокрема, вступивши до лав ТерОборони.

Сили ТрО як окремий рід сил ЗСУ створені 1 січня 2022 року на підставі Закону України «Про основи національного спротиву». Бійці стали не лише оборонцями громад, які не є у зоні бойових дій, – чимало бригад відправилися на передову.  

Вже почалися серйозні прильоти в наш район, відповідно, наша арта теж навалювала досить потужно. Відчуття, думаю, стандартні у всіх: спершу трохи знервований від того, але поступово звикаєш.

Лікарі, менеджери, АЙтівці – більшість із нинішніх бійців сил ТрО ніколи раніше не тримали зброї. Але 24 лютого змінило усе. Тепер ж вони майстерно виганяють ворогів-росіян із української землі.

Найцінніше це розуміння того, що території, які ми за можливістю звільняємо, наші хлопці на різних напрямках, і місцеве населення відчуває, що нарешті вони отримали той ковток повітря після тих сраних орків.

Окремої уваги заслуговують Сили спеціальних операцій – це наймолодша та найсучасніша складова Збройних Сил України. До складу ССО входять частини спецпризначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій – фахівці, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки, прямих акцій та військової підтримки для виконання складних, небезпечних, інколи політично чутливих операцій. Їхнє кредо – перевага якості над кількістю – лише 10% кандидатів проходять курс спецпідготовки до кінця.

Російська армія намагається вбити українців на великій відстані ракетами. Але на захист стають вони – Повітряні сили. Зенітним комплексом чи винищувачем – збивши 1 ворожу ракету ніхто й уявити не може, скільки життів вдалося врятувати.

Однак війна не обходиться без втрат. Ціну нашої свободи забути неможливо. Вшановувати пам’ять полеглих героїв, які віддали своє життя у боротьбі за вільну та незалежну Україну потрібно щодня.

І хай пам’ятають вороги, що ми не поступимося, ми не здамо свою Україну. Я виховую підростаюче покоління, і щоб малеча не знала, що таке війна.

Символічно у день ЗСУ відбувся черговий обмін полоненими. Цього разу повернули ще 60 воїнів збройних сил, у тому числі 14 - з «Азовсталі», також повернули нацгвардійців і прикордонників. Ті, кого вороги утримували на російській території, а також ті, хто був у Оленівці. І повернення наших захисників є найкращою нині новиною.

Зі святом, з днем Збройних сил України! щиро вдячні, вітаєм!

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Разом ми здатні захистити Україну: у СБУ закликали не піддаватися паніці та зберігати спокій Разом ми здатні захистити Україну: у СБУ закликали не піддаватися паніці та зберігати спокій
У Службі безпеки України заявили, що Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни в інформаційному просторі, а громадян просять зберігати спокій та не піддаватися паніці.
Loading...
Load next