«Будівля року»: як міський  «РадіоГараж» поєднує звук, мистецтво й технології (відео)

«Будівля року»: як міський  «РадіоГараж» поєднує звук, мистецтво й технології (відео)
Одне з найбільших тематичних іноземних онлайн-видань номінувало міський «РадіоГараж» на міжнародну премію «Будівля року».

Міський  «РадіоГараж», що підпорядковується ЛКП «Львівське радіо», одне з найбільших тематичних іноземних онлайн-видань номінувало на архітектурну премію «Будівля року». Представники підприємства розповідають, що це культурний простір, який шукає способи об’єднати звук, мистецтво та технології.     

У цьому просторі нерідко влаштовують мистецькі зустрічі та різноманітні виставки. Зараз на час карантину людей тут майже немає, проте на цьому столі створюють нову незвичну експозицію.  Приміром, раніше людям давали можливість «почути» Львів.

Звуки міста, звуки Львова, які збирають любителі цього напрямку технології й мистецтва зашифрували в QR-коди  і це можна було зчитувати в нашому радіо гаражі. І для багатьох  було відкриттям свого міста. Часто ми бачимо, але не чуємо простір в якому живемо, - розказує Ірина Гурська, головна редакторка ЛКП «Львівське радіо».

При розробці проекту цього мистецького майданчика намагалися зберегти оригінальний вигляд приміщення з сучасними архітектурними рішеннями, щоб створити місток між минулим та сьогоденням. Відкриття простору відбулося 30-го червня минулого року.

Недаремно цю дату обрали, бо 30-го червня 1941 року з цих стін на той час 3 дні як радіостанція ім. Євгена Коновальця звідси було продекларовано декларацію про відновлення Української державності, - каже Ірина Гурська.

Будинку, де облаштували «Радіогараж» вже понад 100 років. Представники ЛКП кажуть, що зараз триває реконструкція й другого поверху будівлі, де у майбутньому планують відкрити музей, у якому представлять історію становлення міського радіомовлення. Розробляли проєкт  реконструкції приміщення ті ж самі архітектори, за ескізами яких і створили «РадіоГараж».

Ми хочемо його не просто зберегти, а ми хочемо його все ж таки показати у тій красі, у якій він був збудований. Як ви бачили, то ми усі оті нашарування гіпсокартону, фанерних перегородок, то наші працівники, ми усе це своїми силами розібрали, - зазначає Мирослава Лубкович, директорка ЛКП «Львівське радіо».

Та точна дата завершення реконструкції нараз невідома, однак сподіваються закінчити усі роботи у найшвидші терміни.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com
Читайте також
Український супутник "Січ" вилетів з аеропорту "Бориспіль" до США (фото) Український супутник "Січ" вилетів з аеропорту "Бориспіль" до США (фото)
«Січ-2-30» — запланований до запуску український супутник оптико-електронного спостереження Землі. Спочатку розроблявся під назвою «Січ-2-1», потім він був перейменований у «Січ-2-30».
Одеський кінофестиваль: гран-прі отримала стрічка "Стоп-Земля" (відео) Одеський кінофестиваль: гран-прі отримала стрічка "Стоп-Земля" (відео)
Журі 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю визначило цьогорічних переможців конкурсу.
Loading...
Load next