"Прописка" або ж реєстрація місця проживання відтепер можлива онлайн, - Наталія Науменко

"Прописка" або ж реєстрація місця проживання відтепер можлива онлайн, - Наталія Науменко
Про удосконалення й спрощення процедури реєстрації місця проживання голова Державної міграційної служби України розповіла під час презентації публічного звіту про результати діяльності Державної міграційної служби України у 2021 році.

Торік експерти Державної міграційної служби України взяли активну участь у розробленні змін до законодавства в частині реєстрації місця проживання за декларативним принципом. Відтак 5 листопада 2021 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про надання публічних електронних послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні», який дозволить удосконалити відповідні процедури та спростити надання адміністративних послуг. Повідомляє портал МВС.

Саме удосконалення законодавства у сфері міграції, як і в інших сферах, дозволяє нам чіткіше вибудовувати правила, за якими ми працюємо. Після запровадження цих новел у законодавстві українці будуть реєструвати своє місце проживання виключно за декларативним принципом. Тобто непотрібні будуть довідки і штампи в паспорті. А зняття з реєстрації відбуватиметься за заявою власника житла і без рішення суду, – повідомила Наталія Науменко.

Фото: портал МВС

За словами очільниці ДМС, реєстрацію також можна буде здійснювати онлайн, подавши декларацію через застосунок Дія.

Така інформація надходитиме від кожного органу реєстрації та узагальнюватиметься у відомчій інформаційній системі ДМС України з подальшою передачею до Державного демографічного реєстру, – пояснила Наталія Науменко.

Вона також додала, що перевірка таких даних здійснюватиметься за запитом відповідних органів або самої особи. Це звільнить громадян від необхідності подання паперових довідок про реєстрацію місця проживання.

Нагадаємо, що "Одна, єдина, соборна Україна!", - харків'яни вийшли під синьо-жовтими прапорами на марш, аби нагадати - місто є кому захищати! (відео). 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Дія" в дії: нові можливості держави у смартфоні "Дія" в дії: нові можливості держави у смартфоні
Відтепер у “Дії” можна оформити пенсію, субсидії та довідки про стаж.
"В Дії можна буде згенерувати довідку про несудимість", - Федоров "В Дії можна буде згенерувати довідку про несудимість", - Федоров
Міністр повідомив про презентацію нових послуг у додатку.
"Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні "Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні
Послугу можна буде отримати за 1 робочий день без відвідування 3 установ, 30 днів очікування та папірців.
Loading...
Load next