Усі вакциновані від коронавірусу українці, старші за 60 років, отримають безкоштовний смартфон та пільговий тариф на зв'язок, заявив Володимир Зеленський (відео) (оновлено)

Усі вакциновані від коронавірусу українці, старші за 60 років, отримають безкоштовний смартфон та пільговий тариф на зв'язок, заявив Володимир Зеленський (відео) (оновлено)
Коли і скільки громадян отримають послугу розказав Михайло Федоров.

Переваги цифрової держави мають бути доступні всім, незалежно від віку. Незабаром усі громадяни України, старші 60 років, отримають від держави безкоштовний, якісний, сучасний, швидкий смартфон і пільговий тариф. Повідомляє Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі. 

Запис на отримання смартфонів для вакцинованих українців віком від 60 років розпочнеться у квітні 2022 року, повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У квітні розпочнеться перший етап проєкту: запис тих, хто хоче отримати смартфон. Коли розпочнеться другий етап - отримання смартфонів, - залежить від виготовлення самих пристроїв. Ми окремо це анонсуватимемо. Але ми плануємо більшу частину цього проєкту реалізувати вже цього року, - сказав він на брифінгу журналістам під час "Дія.Саміт" у вівторок.

За його словами, ще не визначено, які це будуть пристрої. На запитання щодо джерела фінансування цього проєкту віцепрем'єр не відповів.

Очікується, що смартфони зможуть отримати 8,5 млн громадян.

Володимир Зеленський анонсував нову послугу в Дії — опитування. Це важливий сервіс для розвитку е-демократії в країні. Опитування серед користувачів Дії допоможуть владі дізнатися думку людей, а команді — розробляти нові послуги.


Останній раз таку трансформацію ми, мабуть, відчували тисячі років тому, коли була винайдена писемність. Сьогодні ми маємо абсолютно інший рівень способу передачі думки одне одному. Держава зробила значний внесок у це. За останній рік ми прийняли більше законів про цифровізацію, ніж за всю історію.

У цьому році ми плануємо оновити законодавство про захист персональних даних, - Руслан Стефанчук, Голова Верховної Ради України.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців
Громадяни України, які повністю вакциновані можуть подорожувати Бельгією та Данією. За інформацією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, ці країни зберегли право безвізового режиму.
З додатка "Дія" тепер неможливо видалити сертифікат про вакцинацію З додатка "Дія" тепер неможливо видалити сертифікат про вакцинацію
Незабаром оновлена версія додатка буде доступна всім.
Loading...
Load next