КМДА оновила адреси укриттів та бомбосховищ

КМДА оновила адреси укриттів та бомбосховищ
Кличко заявляв, що в разі російського нападу головним бомбосховищем будуть комунікації київського метрополітену.

У Київській міській державній адміністрації оновили та уточнили перелік адрес укриттів та бомбосховищ. Повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на коментар директора Департаменту муніципальної безпеки Романа Ткачука

На початку лютого 2022 року стару карту, на якій деякі дані були застарілими (адже ми вносили їх від початку 2014 року), змінили на цілком нову, перевіривши фонд захисних споруд цивільного захисту міста.

Відповідальні представники районних в місті Києві держадміністрацій спільно з представниками Департаменту провели чергову перевірку укриттів для населення в кожному з районів, склали списки з адресним переліком та розмістили їх на сайтах райдержадміністрацій.

На мапі тепер зображено вид укриття: підвал, підземний паркінг, підземний перехід, станція метро, і чи є пандус.

Крім того, Ткачук сказав, що в КМДА є інструкція для громадян, які можуть виявити споруду подвійного призначення біля своїх будинків, котру можна використовувати як укриття в разі виникнення надзвичайної ситуації. Таким людям слід повідомити службовців КМДА та надати свої контактні дані.

У пресслужбі нагадали, що в Києві налічують близько 5 тисяч споруд подвійного призначення, які можна використовувати як бомбосховища та укриття. 

Чимала частина з них – це підвальні приміщення, у котрих розташовані кав’ярні, перукарні, крамниці. Власники цих закладів повинні впустити населення до своїх приміщень у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, що у школах можуть запровадити обов'язкові курси медіаграмотності, – Ткаченко. Міністерство культури і інформаційної політики планує ввести у школах обов'язкові курси медіаграмотності. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
"Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео) "Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео)
Обговорення щодо радянських інсталяцій у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні досі не вщухають. Люди обурені встановленням совкових пам’яток на такому історичному місці, вважаючи це геть недоречним. Та не лише цим запам’ятається підготовка до Дня Незалежності, черговий факап від організаторів – встановлення сцени на братських могилах на території Маріїнського парку. У обох інцидентах обвинувачують міську владу Києва.
На сайті Олімпійських ігор виправили помилку,  змінивши позначення кордонів України На сайті Олімпійських ігор виправили помилку, змінивши позначення кордонів України
Міністерство закордонних справ України оперативно відреагувало на ситуацію. МЗС доручило посольствам України у Швейцарії та Японії розібратися з цим інцидентом.
Будівництво трьох станцій метро в Дніпрі продовжили на три роки Будівництво трьох станцій метро в Дніпрі продовжили на три роки
Міністерство фінансів досягнуло домовленостей з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про продовження реалізації проекту будівництва трьох нових станцій метро у місті Дніпро до 2024 року.
Loading...
Load next