У школах можуть запровадити обов'язкові курси медіаграмотності, – Ткаченко

У школах можуть запровадити обов'язкові курси медіаграмотності, – Ткаченко
Міністерство культури і інформаційної політики планує ввести у школах обов'язкові курси медіаграмотності.

Для мене найголовніший виклик - зробити те, що зробили фіни кілька років тому, коли ввели обов'язкові курси медіаграмотності в школах. Зараз вони є десь у 10% шкіл. І ми дуже розраховуємо, що такі курси будуть охоплювати якомога більше верств населення. Тому що привчатися до медіаграмотності потрібно змалечку.

Як змалечку ми навчили дітей чистити зуби, так само можна навчити, як двома кліками мишки перевірити ту чи іншу історію, перед тим як її перепощувати, - сказав Ткаченко.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на брифінгу в Укрінформі на тему "Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ".

Він нагадав, що на сайті національного проєкту з медіаграмотності МКІП "Фільтр" можна отримати будь-яку інформацію про такі курси, а також ознайомитися з розробленими підручниками для шкіл і вишів.

У серпні 2021 року Міністерство культури і інформаційної політики презентувало національний проєкт з медіаграмотності “Фільтр”, ключовою місією якого визначено об’єднання зусиль держави, громадських організацій та медіаспільноти задля підвищення рівня медіаграмотності та критичного мислення українців.

 Нагадаємо, що сайт Міноборони перестав працювати, також користувачі скаржаться на збої у Приват24. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Вища освіта: скільки студентів працює за професією? Нові проєкти МОН, профорієнтація у школах Вища освіта: скільки студентів працює за професією? Нові проєкти МОН, профорієнтація у школах
Питання освіти в Україні дійсно болісне. Кількість поданих заяв абітурієнтів на «відомі» професії не зменшується, проблеми з кадрами збільшується.
Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами
У "жовтій" зоні карантину відвідування шкіл буде можливе лише за умови, якщо не менше як у 80% працівників закладу освіти будуть вакциновані. Однак, у "червоній" зоні 100% працівників закладу освіти повинні мати документ про повну вакцинацію.
Loading...
Load next