Рада підтримала законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю (відео)

Рада підтримала законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю (відео)
На тлі нової агресії Росії Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю. Напередодні Олексій Резніков висловився за легалізацію зброї.

Верховна Рада України у першому читанні підтримала за основу законопроєкт №5708 про право на цивільну вогнепальну зброю.

За відповідне рішення проголосували 274 нардепи.

Вимоги цього Закону не поширюються на придбання, зберігання, облік та використання вогнепальної зброї, бойових припасів до неї, утримання стрілецьких тирів, стрільбищ та стендів у Збройних Силах України, військових формуваннях, створених відповідно до законодавства України, органах та навчальних закладів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ України, - йдеться у тексті документу.

Згідно сьомої статті законопроєкту, громадяни матимуть право володіти вогнепальною зброєю та бойовими припасами до неї, що належать фізичним та юридичним особам, окрім:

  • гладкоствольної короткоствольної вогнепальної зброї, призначеної для стрільби патронами;
  • револьверів;
  • нарізної зброї калібром більше 12,7 мм, якщо швидкість польоту його кулі перевищує 700 м/с;
  • довгоствольної гладкоствольної вогнепальної зброї калібром більше 27 міліметрів;
  • бойових припасів бронебійного, вибухового чи запального, а також снарядів для подібних бойових припасів;
  • накладних нарізних стволів до гладкоствольної вогнепальної зброї;
  • бойових припасів, спеціально сконструйованих для посилення пробивної та вражаючої дії.


Новий законопроєкт регулюватиме суспільні взаємини, які виникають у сфері реалізації права громадян та юридичних осіб в Україні на цивільну вогнепальну зброю, бойові припаси до неї, а також конструктивно схожі зі зброєю та бойовими припасами вироби та визначає правовий статус власності на цивільну вогнепальну зброю.

Також нардепи скоротили термін підготовки законопроєкту до другого читання - за це рішення проголосували 276 депутатів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Попереджений — значить озброєний: командир "Азову" дав українцям поради на випадок повномасштабного вторгнення РФ Попереджений — значить озброєний: командир "Азову" дав українцям поради на випадок повномасштабного вторгнення РФ
Командир окремого полку спецпризначення НГУ "Азов" Денис Прокопенко заявив, що в українському війську бойовий дух на висоті.
Кабмін планує позбавити права на військове майно тих, хто має тісні стосунки з РФ (фото) Кабмін планує позбавити права на військове майно тих, хто має тісні стосунки з РФ (фото)
Відповідний законопроєкт уже погодили у Кабінеті міністрів.
Не рахували 20 років: ООН рекомендує провести в Україні перепис населення Не рахували 20 років: ООН рекомендує провести в Україні перепис населення
Проведення перепису населення в Україні є надзвичайно важливим, оскільки це необхідно для надання соціально-економічних послуг і схвалення рішень.
Loading...
Load next