Сейм Латвії одноголосно дозволив своїм громадянам воювати за Україну

Сейм Латвії одноголосно дозволив своїм громадянам воювати за Україну

На позачерговому засіданні в понеділок, 28 лютого, Сейм Латвії одноголосно ухвалив у двох читаннях зміни до Закону про національну безпеку, які передбачають дозвіл громадянам Латвії на службу в Україні.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на "Delfi".

Зміни до закону підтримали 87 депутатів. Зміни передбачають, що особи, які почнуть служити в Україні, мають негайно стати на облік у відділі обліку резерву Національних Збройних Сил.

Наші громадяни, які хочуть підтримувати Україну та добровольцем служити там, щоб захистити незалежність України та нашу спільну безпеку, повинні мати можливість це зробити, – сказав голова комісії з оборони, відповідальну за просування законопроєкту, Юріс Ранканс (JKP), що закон про національну безпеку визначає, де можуть служити громадяни Латвії.

До цього часу закон забороняв громадянину Латвії служити у збройних силах, внутрішніх військах, військових організаціях, розвідці чи службі безпеки, поліції (міліції) чи судових установах, створених іноземним чи іншим суб’єктом міжнародного права або на її території. 

Виняток становлять випадки служби на службі в Європейському Союзі (ЄС), Організації Північноатлантичного договору, державі-члену ЄС, члену Європейської асоціації вільної торгівлі, члену Організації Північноатлантичного договору, Співдружності Австралії, Бразилія або Нова Зеландія або країна, з якою Латвія уклала договір, визнання подвійного громадянства, а також на службі, яка не визнається добровільною в країні іншого громадянства.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next