Українцям радять їхати до ЄС не через польський кордон

Українцям радять їхати до ЄС не через польський кордон

За добу 6 березня державний кордон України на західній ділянці перетнули майже 134 тисячі осіб та понад 16 тисяч транспортних засобів.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Держприкордонслужбу.

Пасажиропотік залишився на рівні попередньої доби, але кількість людей, що очікують на перетин кордону залишається досить значною.

Держприкордонслужба ЗАКЛИКАЄ!

До ЄС можна потрапити не лише через українсько-польський кордон! На кордоні з Угорщиною, Словаччиною, Румунією, а також з Молодовою пункти пропуску майже порожні або завантажені мінімально.

Також радять перевіряти їхню завантаженість на сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Оновлену інформацію там подають кожні три години.

До слова, минулої доби на виїзд з України прослідувало понад 117 тисяч осіб. Більшість подорожніх - 84 тисячі людей – для виїзду обрали пункти пропуску на польській ділянці.

У результаті цього відбулося значне накопичення людей і автомобілів. Прикордонники України, а також їх іноземні колеги вживають усіх можливих заходів для пришвидшення пропускних процедур на виїзд з України, - зазначено в повідомленні.

Минулої доби до України повернулися 16,5 тисяч осіб, з яких близько 13 тисяч – громадяни України! Пишаємося співвітчизникам, які у цей тривожний час їдуть боронити Батьківщину!

Держприкордонслужба нагадує, що усі пункти пропуску західному кордоні працюють у цілодобовому режимі. Прикордонники та митники продовжують оформлювати гуманітарну допомогу для українського населення та наших захисників.

Зазначимо, що за минулу добу на західних кордонах було пропущено майже 900 транспортних засобів з благодійними вантажами.

ВКОТРЕ ПРОСИМО усіх громадян на кордоні дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі під час перетину кордону і не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону! - наголосила Держприкордослужба.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Як ввезти «євробляхи» до України та які спрощення по перевезенню гуманітарки (відео) Як ввезти «євробляхи» до України та які спрощення по перевезенню гуманітарки (відео)
Від початку війни через пункти пропуску перевезли понад 160 тис тонн гуманітарки, майже 11 тис автівок для ЗСУ та ще 13 тисяч приватних машин.
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Loading...
Load next