Папа Римський помолився за Маріуполь та закликав зупинити війну в Україні (відео)

Папа Римський помолився за Маріуполь та закликав зупинити війну в Україні (відео)
Він також висловив жах перед варварством вбивства дітей, безневинних та беззбройних цивільних осіб

Фото: Vatican Media

Папа Римський помолився за маріупольців та вкотре закликав зупинити війну, припинити вбивство невинних в Україні, зосередитися на переговорах і гарантувати дієві та безпечні гуманітарні коридори.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на "Vatican News".

Браття і сестри, ми щойно помолилися до Діви Марії. Цього тижня місто, яке має Її ім’я – Маріуполь – стало містом-мучеником лютої війни, яка спустошує Україну. Перед варварством вбивства дітей, невинного та беззбройного цивільного населення, не існує стратегічних причин, якими це можна обґрунтувати: єдине, що потрібно – це припинити неприйнятну збройну агресію, перше ніж вона перетворить міста в цвинтарі, – сказав Папа Франциск після проказування молитви у неділю, 13 березня 2022 р., що збіглася з річницею його обрання.

Промовляючи до прочан, між якими не бракувало українських прапорів, він сказав:

З болем у серці приєдную мій голос до голосу простих людей, що благають про кінець війни. Нехай же в ім’я Боже буде почутим крик страждаючих, і припиняться бомбардування та атаки! Нехай по-справжньому та рішуче зусилля зосередяться на переговорах, а гуманітарні коридори будуть дієвими та безпечними. У Боже ім’я, прошу вас: припиніть цю різню!

Папа Римський ще раз закликав приймати численних біженців, в яких перебуває Христос, і подякувати за велику мережу солідарності, що сформувалася.

Прошу всі дієцезальні та чернечі спільноти помножувати молитви за мир. Бог є тільки Богом миру, Він не є Богом війни, і той, хто підтримує насильство, профанує Його ім’я, - проказав Папа Франциск, перш ніж закликати людей до молитви.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Папа Римський висловив сподівання на те, що в Україні не буде конфлікту Папа Римський висловив сподівання на те, що в Україні не буде конфлікту
Понтифік, говорячи про Христа, пояснив, що віряни очікують від нього допомоги для вирішення конфліктів у всьому світі. Він висловив надію на те, що в Україні не буде нового конфлікту.
Папа Римський звернувся із побажанням до України Папа Римський звернувся із побажанням до України
Під час недільної служби Франциск, Папа Римський побажав Україні миру.
Loading...
Load next