Блокада: російські окупанти не дають вивезти із Маріуполя жінок і дітей

Блокада: російські окупанти не дають вивезти із Маріуполя жінок і дітей

Російські окупанти не пропускають до міста Маріуполь гуманітарний конвой, який чекають жителі заблокованого міста. Про це повідомляє РБК-Україна.

Ми сформували гуманітарний конвой, який вже декілька днів знаходиться біля міста Бердянськ і не може доїхати до Маріуполя - його не пускають окупанти.

У цьому конвої - дуже важливі для міста медикаменті, харчі, теплий одяг. Тому ми сподіваємося, що все ж запрацює гумкор і нам дадуть заїхати в окуповане місто, - розповів він.

За його словами, бомбосховища на комбінатах Азовсталь та ММК Ілліча були відкриті з перших днів війни.

Ми сформували запас харчі, води та медикаментів, які знесли до сховищ. Але, на жаль, ми не очікували того, що 18 днів поспіль Маріуполь буде в облозі, - пояснив він.

Він повідомив, що зараз жителі Маріуполя, яким вдалося вибратися з міста на власних авто, почали прибувати до Запоріжжя.

Там сформований гуманітарний штаб, де людям надається житло, теплі речі, харчування, медикаменти, психологічна та медична допомога. Усіх співробітників ми намагаємося розмістити на базах відпочинку у Кривому Розі, Кам’янському та Покровську.

Волонтери зібрали багато допомоги: я ще раз дякую всім тим, хто допомагає у цей непростий час. Ця ситуація дуже об’єднала усіх жителів українських міст, - наголосив Голтвенко і підкреслив, що "зелений коридор" має запрацювати.

Також він додав:

Нам потрібен коридор, щоб ми могли вивезти із Маріуполя жінок та дітей. Я вірю, що ми поїхали з міста тимчасово. І обов’язково повернемося, щоб його відбудувати.

Нагадаємо, що "Я знаю, що ваш уряд вам каже", - Арнольд Шварценеггер (відео). Голлівудський актор Арнольд Шварценеггер звернувся до росіян.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next