Норвегія готується прийняти до 100 тисяч українських біженців

Норвегія готується прийняти до 100 тисяч українських біженців

Норвегія вважає, що країна прийме близько 30 000 українських біженців цього року, але готується до ситуації, в якій може прибути до 100 000, оскільки більше людей втечуть від російського вторгнення, заявив прем’єр-міністр Йонас Гар Стоере в парламенті в п’ятницю. Про це повідомляє Reuters.

Якщо прибуття до Норвегії наблизиться до найвищого з цих прогнозів, країні з населенням 5,4 мільйона людей доведеться розмістити біженців на спортивних аренах, складах і навіть наметах, помідомив прем’єр-міністр Йонас Гар Стоере.

Це не найімовірніший результат, але ми повинні мати плани і бути готовим, тому що це може статися, - сказав Стоере.

За останні три тижні з України втекли близько 3,2 мільйона людей, майже всі до Польщі та інших сусідніх країн, свідчать дані ООН.

Наразі до Норвегії прибуло близько 2000 біженців, і уряд у четвер заявив, що незабаром прийме ще 5250 осіб, у тому числі 2500, які втекли до Молдови, і 550 людей, які потребують медичної допомоги.

Норвегія, яка межує з росією, планує цього року збільшити витрати на оборону та безпеку на 3,5 мільярда норвезьких крон (398 мільйонів доларів) через війну в Україні, сказав Стоере.

Нагадаємо, що "За Азовсталь тривають бої, металургійний гігант фактично знищується", — Денисенко.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Норвегія готова прихистити 2,5 тисячі українських біженців з Молдови Норвегія готова прихистити 2,5 тисячі українських біженців з Молдови
Уряд Норвегії запропонував притулок для 2500 українських біженців, які перебувають на території Молдови.
Королівська родина Бельгії вирішила прийняти українських біженців Королівська родина Бельгії вирішила прийняти українських біженців
Король Філіп та королева Матильда хочуть прихистити людей, які виїжджають з України через війну
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Loading...
Load next