Норвегія готова прихистити 2,5 тисячі українських біженців з Молдови

Норвегія готова прихистити 2,5 тисячі українських біженців з Молдови
Уряд Норвегії запропонував притулок для 2500 українських біженців, які перебувають на території Молдови.

Уряд Норвегії також забезпечить персонал для евакуації 550 пацієнтів. Про це пише schengenvisainfo. 

Міністерка юстиції Норвегії Емілі Енгер Мель відвідала позачергове засідання Міністрів внутрішніх справ ЄС у Брюсселі для обговорення ситуації в Україні. Розглянуті теми включали ситуацію з біженцями, контроль зовнішніх кордонів ЄС та інші питання безпеки.

Також існує ризик, що люди, які не мають добрих намірів приїдуть до Норвегії з потоком біженців. Важливо, щоб передача біженців відбувалася під національною егідою та в упорядкований спосіб, як для захисту біженців, так і для того, щоб ми мали контроль над тим, хто приїжджає до Норвегії, – зазначила вона.

У зв'язку з цим міністерка зазначила, що для Норвегії важливо якнайшвидше розпочати приймати біженців з Молдови. За її словами, потрібно також контролювати, щоб злочинці не намагалися експлуатувати людей, які перебувають у кризовій ситуації, зазначивши, що норвезький уряд буде допомагати в цьому і боротися з торгівлею людьми.

Нагадаємо, що у Словенії створили фонд допомоги українським військовим та переселенцям "Aid Ukraine now" (відео). 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Королівська родина Бельгії вирішила прийняти українських біженців Королівська родина Бельгії вирішила прийняти українських біженців
Король Філіп та королева Матильда хочуть прихистити людей, які виїжджають з України через війну
Loading...
Load next