"Окупант зробив все, щоб заподіяти біль": Верещук розповіла, коли українці зможуть повернутися на звільнені території

"Окупант зробив все, щоб заподіяти біль": Верещук розповіла, коли українці зможуть повернутися на звільнені території

Віцепрем'єр-міністр з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що повертатися до звільнених від російських окупантів міст все ще небезпечно. Верещук розповіла в інтерв'ю РБК-Україна, коли можна повернутись на звільнені території.

Верещук розповіла, що території, захоплені російськими окупантами, можуть бути заміновані.

Зараз повернення небезпечне, і військові це підтверджують. Ми розуміємо, наскільки ці території заміновано. Якщо є офіційна інформація, що Ірпінь звільнили, це не означає, що люди повинні повертатися. Окупант зробив все, щоб заподіяти біль навіть після того, коли він буде з ганьбою вигнаний з нашої землі, — зазначила вона.

Влада має план, що робити під час тимчасової окупації та після деокупації. Усі органи влади, зокрема на місцях, мають відповідні покрокові інструкції.

Верещук закликала мешканців раніше окупованих територій не поспішати повертатися додому. Вона порадила відстежувати офіційну інформацію та чекати на дозвіл влади - тільки тоді можна буде повернутися.

Своєю чергою до Миколаєва евакуювали із навколишніх сіл майже тисячу людей, які втратили домівки через обстріли російських військ.

Про це сказав під час прямого ефіру у Фейсбуці міський голова Олександр Сєнкевич.

До Миколаєва евакуювали з навколишніх сіл майже тисячу людей, які втратили домівки через обстріли російських загарбників. Частина з них вже поїхала далі за кордон або до Одеси, інші залишаються у нас і ми будемо їм допомагати, - сказав Сєнкевич.

За його словами, місто забезпечує цих людей гарячою їжею, одягом і всім необхідним, вони наразі мешкають в приміщеннях дитсадків.

Сєнкевич зазначив, що зараз ситуація в місті залишається неспокійною, лунають сирени, чути вибухи. Але навколишні села потерпають ще більше, бо нині перебувають на лінії вогню - бої точаться на кордоні Миколаївської та Херсонської областей.

Нагадаємо, раніше Верещук закликала ЄС забезпечити безпольотну зону над ядерними об’єктами в Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next