"Найближчими днями": Туреччина планує евакуювати людей з Маріуполя своїми кораблями

"Найближчими днями": Туреччина планує евакуювати людей з Маріуполя своїми кораблями

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар повідомив, що Туреччина надала кораблі для евакуації жителів Маріуполя. За його словами, найближчими днями очікуються позитивні зрушення щодо евакуації з міста.

Про це повідомляє NTV.

Ми знаходимося в постійному контакті з Міністерствами оборони Росії та України. Як Туреччина, ми зробили і робимо все необхідне для безпечної евакуації туди, включаючи розміщення кораблів. Ми очікуємо деяких позитивних зрушень у цьому відношенні найближчими днями, - заявив міністр.

За його словами, гуманітарна ситуація в Маріуполі погіршилася останнім часом.

Разом ми зробили все можливе, щоб евакуювати всіх мирних жителів. Виникає двояке питання, частина міста знаходиться під контролем Росії, а інша частина - під контролем України. В результаті ми прагнемо досягти всього, що необхідно зробити з гуманітарної точки зору, - додав міністр.

Своєю чергою жителі околиць Маріуполя скаржаться на погане самопочуття після того, як російські війська, що оточили місто, поширили отруйні речовини. Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко в ефірі телемарафону.

Він додав, що російські війська застосували невстановлену хімічну речовину, яку було скинуто з безпілотника, проте взяти зразки і встановити, якою саме була ця речовина, неможливо.

Вітер розніс цю речовину, і її частки дійшли до околиць міста. Були скарги на здоров'я у селищах Сартана та Талаківка, — пояснив мер. За його словами, надалі мешканці згаданих населених пунктів евакуювалися.

Серед симптомів отруєння хімічною речовиною був нехарактерний смак у роті та деякі інші ознаки отруєння.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next