Через Туреччину та Білорусь: українці, яких примусово вивезли в Росію, повертаються додому

Через Туреччину та Білорусь: українці, яких примусово вивезли в Росію, повертаються додому

Деяким українцям, яких насильно депортували в Росію, вдалось вирватись та повернутись додому через Туреччину або Білорусь.

Про це заявив радник голови МВС Антон Геращенко у телемарафоні, передає РБК-Україна.

За його словами, лише мер Маріуполя повідомляв, що до Росії силоміць вивезли понад 30 тисяч осіб.

Росіяни та їхній лідер Путін розраховували, що їх зустрічатимуть з квітами, але з квітами ніхто не зустрічав. Тому в прилеглих до Росії районах, насамперед це - Маріуполь та частини Луганщини, було створено умови, щоб "вичавлювати" українців до Росії, - сказав Геращенко.

Вони створювали картинку для російських телеканалів. Вони хотіли показати, що українці поспішають до Росії. Насправді ситуація була штучно створена, адже з Маріуполя до України практично неможливо було виїхати.
 

Зараз вже є українці, які змогли повернутись через Грузію, Туреччину, Фінляндію та Білорусь. Є координати українців, які готові розповідати про те, що їх фактично тримали в концтаборах, - розповів Геращенко.

Нагадаємо, раніше Папа Римський засудив звірства окупантів і поцілував український прапор з Бучі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги
Компанія запустила сайт для пасажирів, де можна буде отримати всю актуальну інформацію про евакуаційні рейси
Міністр транспорту Великої Британії заявив про готовність прийняти біженців з України у себе вдома Міністр транспорту Великої Британії заявив про готовність прийняти біженців з України у себе вдома
Міністр транспорту Великої Британії Грант Шаппс заявив, що готовий запропонувати власний будинок для розміщення біженців з України.
Учора із Маріуполя до Запоріжжя евакуювали 2000 мешканців (відео) Учора із Маріуполя до Запоріжжя евакуювали 2000 мешканців (відео)
Сьогодні триває евакуація маріупольців із Бердянська.
Loading...
Load next