Мультфільм про знищений літак "Мрія": двоє дівчат створили маленьку історію (відео)

Мультфільм про знищений літак "Мрія": двоє дівчат створили маленьку історію (відео)
Сестри з Кривого Рогу створили мультфільм про найбільший літак світу, що знищили рашисти.

Авторки мультфільму Оля та Юля Ткач створили власний мультфільм про український літак "Мрію", який нещодавно його опублікували на сторінці компанії "Антонов", яка виготовила цього залізного птаха.

Росіяни спалили флагман української авіації на аеродромі "Антонов" в Гостомелі під Києвом 27 лютого. Але, як зазначав міністр закордонних справ, можна знищити літак, але неможливо вбити українську мрію. Про це дівчата з Кривого Рогу й зробили короткий мультфільм. У ньому сестри змалювали конструктора компанії "Антонов", який втілив у життя свою мрію. 

Вони використали символи української культури. Зокрема, показали переродження металевого птаха на лелеку. А тоді – як живий птах повертається на Майдан Незалежності в Києві. 

Миттєвої реакції від компанії не було, але мисткині не засмутилися та займались промоцією ролика  власними силами. Про це вони розказали у коментарі для "УП. Життя".

Оля навчається у двох вишах, зокрема у Харківському університеті імені Ярослава Мудрого. У день, коли вона вертала з сесії, знищили "Мрію".

Малює моя сестра, вона навчається на графічного дизайнера. Ми ділимось ідеями, а тоді виникає творчий симбіоз – я пишу сюжети, монтую, вона реалізовує рисунок.

27 лютого, коли в Гостомельському аеропорту знищили найбільший літак, у мене одразу виникла ідея, що я хочу зробити візуальний культурний продукт, аби про "Мрію" не забували, її бачили та пам'ятали, – розказує Ольга.

Того ж дня дівчата приступили до роботи: обговорили та почали реалізовувати сюжетну лінію про літак. Це стало свого роду подарунком від них компанії "Антонов". 

Ми – дівчата з Кривого Рогу, у нас про "Антонов" багато говорять: не тільки про літаки, але й про компанію, про пілотів, – додає вона. 

Робили мультфільм близько місяця, бо кожен рух у мультику – це новий малюнок, який Юля рисує вручну. 

Коли вже все було готове, дівчата надіслали свій подарунок на скриньку пресслужби компанії. Кілька тижнів не отримували жодної відповіді, але їх це не засмутило.

Вони також опублікували ролик у себе на сторінках, додали реквізити для фінансової допомоги компанії на відбудову нової "Мрії". 

А ще – знайшли пілота Дмитра Антонова та показали свій твір про найбільшого залізного птаха. Від нього отримали лаконічну, але приємну відповідь-подяку.

Дякую, ще не вмерли в Україні талановиті люди, – написав Дмитро.

Тиждень тому компанія відповіла подякою та за кілька днів його опублікували в соціальних мережах.

Нагадаємо, що 60 військових і 16 цивільних повертаються додому: Україна провела п'ятий обмін полоненими з рф.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Авіакатастрофа Boeing МН17: родичі загиблих виступлять у суді Нідерландів (відео) Авіакатастрофа Boeing МН17: родичі загиблих виступлять у суді Нідерландів (відео)
На початку 2020 року прокуратура Нідерландів пред’явила звинувачення чотирьом підозрюваним у справі щодо катастрофи малазійського рейсу MH17 над Донбасом.
Loading...
Load next