В деяких регіонах України скасували комендантську годину у ніч на 24 квітня: перелік областей

В деяких регіонах України скасували комендантську годину у ніч на 24 квітня: перелік областей

Християни східного обряду відзначатимуть Великдень цієї неділі, 24 квітня. У деяких областях України місцева влада вирішила скасувати комендантську годину на одну ніч. Про це повідомляє «Слово і діло».

Зазначається, що в Одесі та Одеській області з 22 години 23 квітня до 5 години ранку 24 квітня скасовується комендантська година. В обласній військовій адміністрації повідомили, що у цей час буде посилено патрулювання вулиць правоохоронцями та силами Національної гвардії.

У церквах та храмах відбуватимуться святкові богослужіння, які зможуть відвідати усі віруючі. Однак безпека над усе і Великдень не скасовує належного реагування на повітряні тривоги, – заявив голова Одеської ОВА.

На Львівщині не буде комендантської години з 23:00 23 квітня до 6:00 24 квітня. У самому Львові комендантська година залишиться чинною – нічних богослужінь у храмах не буде.

У Хмельницькій області також скасували комендантську годину великодньої ночі. Крім того, місцева влада з 23 квітня скасовує заборону на продаж алкоголю. У торговельних мережах алкоголь можна буде купити з 10:00 до 17:00, у закладах ресторанного господарства – з 10:00 до 21:00.

Своєю чергою Великодня ніч на Черкащині також буде вільною від комендантської години. Глава обладміністрації попередив, що патрулювання вулиць буде посилено, а у разі повітряної тривоги слід пройти в укриття.

У Дніпропетровській області та Дніпрі в ніч з 23 на 24 квітня комендантську годину скасовано. 

Вільний Великдень буде і від алкоголю – його категорично заборонено вживати у громадських місцях. І це важливо. Порушників каратиме поліція, яка цими днями посилено патрулюватиме вулиці. Громадський транспорт та вуличне освітлення у святкову ніч працюватимуть, – повідомив голова ОВА Валентин Резніченко.

При цьому він попередив, що на свято можливі провокації і порадив залишатися вдома з сім'єю.

Рішенням військової адміністрації на час нічного пасхального богослужіння скасовано комендантську годину. Я його не коментую. Якщо воно прийняте, значить воно прийняте обґрунтовано, – сказав мер Дніпра Борис Філатов.

В Івано-Франківській області та самому облцентрі комендантську годину не скасовували, але скоротили на великодні вихідні. У ніч з 22 на 23 квітня комендантська година триватиме з 23:00 до 6:00, а в ніч з 23 на 24 квітня – з 23:00 до 5:00.

У Запорізькій області комендантську годину 22, 23 та 24 квітня, навпаки, збільшили – з 19:00 до 5 ранку. Роботу громадського транспорту також буде скорочено до 17:00.

Не збираються скасовувати комендантську годину великодньої ночі у Волинській, Чернівецькій, Тернопільській, Житомирській, Сумській, Кіровоградській, Чернівецькій, Вінницькій та Полтавській областях.

Нагадаємо, раніше заступник глави ОП повідомив, що Україна повернулася до довоєнного рівня запасів базових продуктів харчування.

Карина Бовсуновська  — pravdatutnews.com

Читайте також
Військові кораблі Росії відійшли від Одеси до Криму Військові кораблі Росії відійшли від Одеси до Криму
Військові кораблі Російської Федерації перебазувалися в порти Криму. Наразі противник не має наміру висаджувати десант в Одесі та області.
Прихисток у області для переселенців на Львівщині (відео) Прихисток у області для переселенців на Львівщині (відео)
Найбільше вільних місць зараз у Яворівському та Золочівському районах – 4 та 3 тисячі відповідно .
Loading...
Load next