Окупанти тиснуть на фермерів та викрадають українське зерно

Окупанти тиснуть на фермерів та викрадають українське зерно
Росіяни змушують фермерів розпочати посівну, плануючи забрати урожай собі.

У Сватівському районі Луганської області, влада так званої «ЛНР» змушує фермерів розпочати посівні роботи. Аграріїв обіцяють забезпечити паливно-мастильними матеріалами безкоштовно, проте потім зібраний урожай буде націоналізовано на користь окупантів, а фермерам буде належати лише невелика частина вирощеного ними врожаю.

Про це повідомляє Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова, передає ПравдаТУТ News.

За словами Денісової, аграрії Сватівського району не підтримують такої пропозиції, через що влада так званої «ЛНР» тисне на них, погрожує конфіскувати сільгосптехніку, посівний матеріал та ув’язнити.

Зокрема у Херсонській області окупанти спустошили елеватор у селищі Новоолексіївка та вивезли все зерно до окупованого Криму. Також був помічений потяг, на вагонах якого було написано «зерно». Він виїжджав з півострова через Керченський міст, - пише омбудсвумен.

Крім того, підрозділ армії рф «кадировці» захопив підприємство «Агроспівдружність», яке обробляє близько 20 000 гектарів землі у Генічеському районі.

Дії рф на окупованих територіях це військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, - зауважує Денісова.

Нагадаємо, окупанти розпочали примусову мобілізацію у кількох областях України.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
Loading...
Load next