рф готує плацдарм для відсікання українських сил на Донбасі - британська розвідка

рф готує плацдарм для відсікання українських сил на Донбасі - британська розвідка
Росіяни спробують захопити Краматорськ і Сєвєродонецьк.

Росія, найімовірніше, має намір вийти за межі Ізюму, щоб захопити міста Краматорськ та Сєвєродонецьк. Про це йдеться в звіті британської розвідки, опублікованої у Twitter Міноборони країни.

Захоплення цих територій зміцнить російський військовий контроль над північно-східним Донбасом і стане плацдармом для їхніх зусиль з відсікання українських сил в регіоні, пояснюють розвідники.

Під Ізюмом Росія розгорнула 22 батальйонні тактичні групи. Рашисти намагаються просунутися вздовж північного напрямку Донбасу.

У вівторок повідомлялося про переміщення росіянами під Ізюм батареї важких самохідних мінометів "Тюльпан" та підрозділу, озброєного реактивними системами залпового вогню "Смерч".

Вранці, 4 травня, стало відомо про спалену колону за 20 км від Ізюма з постачанням боєприпасів для окупаційних військ.

Останні тижні росіяни зазнали найбільших втрат саме в районі Ізюму.

При цьому противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донбасу та утримування сухопутного коридору з тимчасово окупованим українським Кримом.

Нагадаємо, що запізнення пасажирських потягів по львівському, закарпатському та придніпровському напрямках: інформація для пасажирів. Усі поїзди продовжують рух, відновлювальні роботи тривають.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

 

Читайте також
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next