У Севастополі в море вивели майже всі кораблі чф рф, які мають ракетну зброю

У Севастополі в море вивели майже всі кораблі чф рф, які мають ракетну зброю

У Севастопольській бухті з головної бази Чорноморського флоту росії в море виведено майже всі кораблі, які мають на борту ракетну зброю. Повідомляє Крим.Реалії.

За даними видання, у Південній бухті біля Мінної стінки пришвартовано низку кораблів. Ближній із них – це великий десантний корабель проєкту 1171 "Тапир". У складі Чорноморського флоту було три такі кораблі, один із них – ВДК "Саратов" знищений українськими військовими в порту Бердянська. Два інших – "Орск" і "Николай Фильченков".

Після початку повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну бортові номери всіх військових кораблів були зафарбовані для ускладнення ідентифікації однотипних одиниць.

Наступні два – це великі десантні кораблі проєкту 775. На Чорноморському флоті чотири такі кораблі: "Цезарь Куников", "Новочеркасск" , "Ямал"  та "Азов".  ВДК "Азов" стоїть на ремонті в 13 судноремонтному заводі Чорноморського флоту в Кілен-бухті, а ВДК "Ямал" нещодавно вийшов із ремонту.
Також у Південній бухті пришвартовано патрульний корабель проєкту 22160 типу "Василь Биків". У складі Чорноморського флоту три такі кораблі: "Василий Быков", "Дмитрий Рогачев"  і "Павел Державин".

Біля Куриної пристані між бухтами Інженерна та Докова пришвартовані чотири кораблі. Першим ліворуч стоїть малий ракетний корабель на повітряній подушці проєкту 1239 "Сивуч". У складі Чорноморського флоту два такі кораблі – "Бора" та "Самум".

Наступні два кораблі – це сторожові кораблі проєкту 1135 "Буревестник". У складі Чорноморського флоту два такі кораблі – "Пытливый" і "Ладный".

Крайнім праворуч пришвартований "Славутич" – український середній розвідувальний корабель, корабель управління. Він був захоплений росією у лютому-березні 2014 року під час анексії Криму. Бортовий номер "Славутича" U510 зафарбовано вже кілька років.

Біля причалу в Сухарній бухті, яка також є частиною великої Севастопольської бухти, стоїть великий десантний корабель із зовнішніми ознаками пошкодження. Імовірно, це ВДК "Цезарь Куников", його номер 158 проглядається крізь фарбу, що облетіла або обгоріла, на лівому борту.

Біля причалу в Графській бухті заправляється паливом ракетний катер проєкту 1241 "Молния-1". У складі Чорноморського флоту чотири такі катери: у строю перебувають "Р-60" (бортовий номер 955), "Набережные Челны" та "Ивановец", а "Шуя" , згідно з офіційними даними – у відстої.

Таким чином, без урахування протичовнових кораблів, мінних тральщиків, розвідувальних кораблів і суден допоміжного флоту, в морі зараз можуть перебувати: всі три фрегати проєкту 11356Р "Буревестник", всі чотири малі ракетні кораблі проєкту 21631 "Буян-М", два ракетні 1241 "Буревестник" та один ВДК проєкту 1171 "Тапир". Окрім великого десантного корабля, всі ці кораблі несуть на борту ракети.

Нагадаємо, що "До кінця літа Україна відкине армію Росії на позиції, які та займала до 23 лютого", – Бен Ходжес.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Військові кораблі Росії відійшли від Одеси до Криму Військові кораблі Росії відійшли від Одеси до Криму
Військові кораблі Російської Федерації перебазувалися в порти Криму. Наразі противник не має наміру висаджувати десант в Одесі та області.
Loading...
Load next