До Запоріжжя пропустили від 500 до 1000 авто з евакуйованими жителями Маріуполя, які чекали три дні

До Запоріжжя пропустили від 500 до 1000 авто з евакуйованими жителями Маріуполя, які чекали три дні

До Запоріжжя пропустили величезну евакуаційну колону з жителями Маріуполя. Вони чекали на пропуск понад три дні.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у суботу, 14 травня.

Величезну колону автівок з маріупольцями (від 500 до 1000 автівок), що очікували пропуску понад три дні, нарешті пропустили до Запоріжжя. Нарешті, чекаємо наших рідних маріупольців вдома, — йдеться в його Telegram.

Своєю чергою Анкара готова відправити корабель для вивезення українських захисників та мирних громадян із заводу "Азовсталь" у заблокованому окупантами Маріуполі. Їх доправлять на територію Турецької Республіки.

Про це повідомив офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин в інтерв'ю агентству Reuters.

Ібрагім Калін сказав, що він особисто обговорював цю пропозицію з президентом України Володимиром Зеленським у Києві два тижні тому, і що вона залишається «на столі», хоча Москва на неї не погодилася.
 

Згідно з планом, евакуйовані з великого металургійного заводу «Азовсталь» люди будуть доставлені по суші до порту Бердянськ, який, як і Маріуполь, знаходиться на Азовському морі. А турецьке судно доставить їх через Чорне море до Стамбула. Якщо це можна зробити таким чином, ми будемо раді зробити це, ми готові. Фактично, наш корабель готовий вирушити і доставити поранених солдатів та інших цивільних осіб до Туреччини, – наголосив представник Реджепа Тайіпа Ердогана. 

Нагадаємо, раніше конгрес українців закликав світову спільноту врятувати захисників Маріуполя.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Учора із Маріуполя до Запоріжжя евакуювали 2000 мешканців (відео) Учора із Маріуполя до Запоріжжя евакуювали 2000 мешканців (відео)
Сьогодні триває евакуація маріупольців із Бердянська.
Вперше з початку блокади Маріуполя вдалося евакуювати мирних мешканців (відео) Вперше з початку блокади Маріуполя вдалося евакуювати мирних мешканців (відео)
Наразі всі люди в безпеці і перебувають у Запоріжжі.
Loading...
Load next