США можуть направити в Україну спецназ для охорони американського посольства, — WSJ

США можуть направити в Україну спецназ для охорони американського посольства, — WSJ
Цю пропозицію поки не представили президенту США Байдену.

Міністерство оборони США та Держдепартамент можуть ухвалити рішення про відряджання до Києва спецпідрозділів для охорони американського посольства в Україні.

Про це пише The Wall Street Journal, передає РБК-Україна.

За даними джерел видання, пропозицію щодо направлення в Україну американського спецназу ще не представляли президенту США Джо Байдену. Однак у випадку, якщо він схвалить цю ініціативу, то війська будуть розгорнуті лише для захисту посольства, яке знаходиться в межах досяжності російських ракет.

Співрозмовники видання зокрема зазначили, що йдеться про кілька десятків спецпризначенців, які не лише посилять захист посольства, а й підготують базу для розгортання додаткових сил у разі потреби.

Крім того, прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що поки що жодних рішень з цього питання не приймали. Він додав, що оборонне відомство перебуває у тісному контакті з Держдепартаментом щодо безпеки посольства у Києві.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото) У США та Німеччині відбулися акції проти російської агресії в Україні (фото)
Німеччина серед країн заходу чи не найбільше виступає проти підтримки України зброєю.
Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео) Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео)
Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що через захоплення столиці Афганістану силами "Талібану" український літак евакуював з Кабула близько 80 осіб. Однак, як виявилось на борту літака було лише 8 українців, всі решта пасажирів були іноземцями.
Loading...
Load next