Колишній міністр оборони Грузії вступив до нас у лави добровольців

Колишній міністр оборони Грузії вступив до нас у лави добровольців

Колишній міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі допомагає українським воїнам боротися з російськими окупантами. Про це повідомляє Оперативний ЗСУ.

Нині він перебуває на передовій разом зі своїми земляками, іншими грузинськими добровольцями.

При Міністерстві оборони створили спецпідрозділ "Інтернаціональний легіон оборони України". До нього увійшли добровольці з 52 країн світу.

Кількість добровольців-іноземців вже перевищила 20 тисяч. Це переважно досвідчені бійці, які брали участь у багатьох миротворчих кампаніях в різних куточках світу.

Своєю чергою в українському консульстві у Сан-Франциско – ажіотаж. Американці масово залишають заявки, аби поїхати допомагати Україні у війні з Росією.

Про це в ефірі 24 каналу розповіла журналістка "Голосу Америки" Христина Шевченко. Їй вдалося поспілкуватися з мешканцями Сан-Франциско, які готові боротися проти Росії разом з українцями.

Журналістка розповіла, що зустріла 5 американських добровольців, які хочуть поїхати в Україну. Серед них – люди, які не мають військового досвіду, але готові працювати в медичних батальйонах і допомагати, як тільки можуть.

Я спілкувалась з консулом, він сказав, що щонайменше 1700 заявок американців, які хочуть воювати на стороні українців. Вони йдуть в консульство, залишають повідомлення, телефонують, – розповіла Христина Шевченко.

У відповідь на питання про те, чому саме вони хочуть допомагати українцям, американці сказали: "Нам не байдуже". За інформацією журналістки, відповідні люди не задоволені тим, як США підтримують Україну.

З приводу статистики консул сказав, що ті, хто записується, як правило, білі американці. Очікувалось, що будуть люди з українським корінням. Ні, це люди, у яких нема відношення до України, – сказала Шевченко.

У відповідь на запитання журналістки про те, чи не страшно їхати в Україну, американці зазначали: "Так, нам страшно, але ми поїдемо, тому що ми не можемо на це більше дивитися".

Нагадаємо, раніше мер Нью-Йорка пообіцяв допомогу з відновлення Харкова після перемоги України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next