Нові правила перетину кордону для військовозобов’язаних (відео)

Нові правила перетину кордону для військовозобов’язаних (відео)
Водії-волонтери зможуть перетинати рубіж у разі перевезення гуманітарної допомоги, медичних вантажів та вантажів для потреб армії.

Вказаний перелік вантажу та термін перебування за межами країни: уряд вніс нові зміни щодо правил перетину кордону військовозобов'язаними. Так, водії-волонтери зможуть перетинати рубіж у разі перевезення гуманітарної допомоги, медичних вантажів та вантажів для потреб армії. Згідно з системою «Шлях»,  кермувальник може перебувати за кордоном не більш як 30 днів. 

Також є можливість у військової адміністрації скасування дозволу на виїзд за кордон особі, яка вчасно не повернулася чи вчасно не привезла декларований у зверненні вантаж, є можливість зупиняти дію в «Шляху», - каже  Юрій Бучко, заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації 

Відтак адміністрації надали прикордонникам механізм перевірки, чи дійсно немає зловживань з боку набувачів або відправників гумтовару. Адже водії не завжди розмитнювали вантаж як гуманітарну допомогу і навпаки.  
 

Відповідно ми теж напрацювали механізм з обласною військовою адміністрацією, що будемо інформувати і їх, в тому числі коли ми будем бачити і перевищений термін 30 діб одноразово, чи будемо бачити, що людина переміщує, наприклад, автомобіль не для потреб армії, а для особистого користування і разом з тим вона була заброньована тією чи іншою військовою адміністрацією, - розповів Ігор Матвійчук, заступник начальника штабу Західного міжрегіонального управління Держприкордонслужби України. 

У Держприкордонслужбі додають: щоденно на кордоні виявляють близько 20 ухилянтів, які використовують різні методи, аби виїхати за межі держави, у тому числі підробляють документи. 

Звичайно, це поєднано з кримінальним злочином таким, як «підробка документів», або за 336 статтею Кримінального кодексу України «ухилення від призову на строкову військову службу, - зазначив Ігор Матвійчук. 

Натомість під час воєнного стану дозволено виїзд за кордон спортсменам зі складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю; їхніх тренерів, суддів та інших спеціалістів, які забезпечують, зокрема, медичний супровід. Вони ж для отримання дозволів мають звертатися до Мінінфраструктури та Міністерства спорту. Також на обмежений термін можуть виїжджати за кордон працівники підприємств залізничного транспорту. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Грузинський блогер Сосо Небієрідзе волонтерить для діток на кордоні (відео) Грузинський блогер Сосо Небієрідзе волонтерить для діток на кордоні (відео)
Сосо Небієрідзе разом зі своїми друзями та іншими волонтерами скуповують у супермаркетах все, що так люблять дітлахи, аби підняти їм настрій.
Чоловік прикинувся матрацом, щоб незаконно перетнути кордон з Польщею (відео) Чоловік прикинувся матрацом, щоб незаконно перетнути кордон з Польщею (відео)
Молодик прикинувся смугастим матрацом поміж сумок і валіз у багажнику мікроавтобуса, щоб переїхати кордон.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next